Mekanik kereta: Alatganti
Jika Mahukan Panduan Dan Nasihat Dari Mekanik
Anda Boleh Whatsapp Terus Ke+60173023492.

Alatganti

Laluan ini akan membawa pengunjung ke kedai alatganti dan kedai potong kereta Proton Lembah Kelang.


1.Mun Lee Auto





Kedai Potong Kereta Proton seluruh Lembah Kelang


Poly Auto Parts Trading
No 2 dan 4 Jalan Utama 1/2 
Taman Perindustrian Puchong Utama Seksyen 1
47100 Puchong Selangor
03-5721815 atau 03- 5721908


Ong Heng Auto Trading
Lot 13818,Batu 2 Jalan Kapar 
41400 Klang Selangor
03-3421975 atau 03-3421976  atau 019-33421975

Hakitrade Auto Parts
No 23 Jalan Kuala Selangor Batu 11
Sungai Buluh 47000 Selangor
03-61573475 atau 03-61573476 atau 0123837630 atau 0123731330

VSV Autoparts Sdn Bhd
No 38 Jalan Utama 1/2
Taman Perindustrian Puchong Perdana
47100 Puchong Selangor
03-80622594 atau 03-80622578 atau 0123139432

Seng Huat Hing Used Autoparts Sdn Bhd
Lot 1073 Kampung Batu Belah 42100 Klang Selangor
03-33419185 atau 03-33419186 atau 0123230090 (Botak)

Pumag Auto Parts Sdn Bhd
No 31 Jalan Utama 1/13
Taman Perindustrian Puchong Utama
Puchong Perdana,Sek 1 Batu 14
47100Puchong Selangor
03-5726692 atau 03-5726693 atau 012-2311793 (Calvin Ng)


Pakar Radiator

C & Y Radiator Service Specialist
No 7 Jalan Utama 1/2
Taman Perindustrian Puchong Perdana
Batu 14 Puchong 47100 Selangor
03-80624497 atau 03-80624424 atau 0192143219 atau 0122777173








504 comments:

  1. saya pakai hyundai getz 1.6
    air radiator saya kering tapi tiada kebocoran mengapa bole berlaku begitu?

    ReplyDelete
  2. Radiator akan mengering dengan cepat walaupun tidak bocor jika enjin jadi cepat panas sebab water pump yang tidak elok dan juga radiator yang sumbat.

    ReplyDelete
  3. kereta avanza 1.3 ...kenapa aircond kereta berbunyi apabila saya start kereta lepastu pasang aircond.... dan bila bergerk dalam 1km bunyi aircon pun hilang ...kenapa yea

    ReplyDelete
  4. saudara avanza 1.3

    2 sebab sahaja yang menyebabkan terjadi demikian

    1.magnet clutch kompressor yamg lemah kuasa

    2.kurang kuasa pada relay a/con

    Gantikan magnet clutch dan relay a/cond pada fuse box dalam enjin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya rasa grounding cable membantu..:-)

      Delete
  5. Saya owner Mercedes 230TE yang diimport dari UK. Absorber belakang dah jadi keras dan menyebabkan pemanduan sangat tidak selesa, begitu juga engine yang kasar dan daya pickup nya sangat lembab. Air di dalam radiator pula selalu kering.Saya ingin tahu apa yang saya perlu buat dan mohon bengkel yang bole selesai masalah ini. T kasih

    ReplyDelete
  6. harus diketahu bahawa engine mercedes mempunyai tahap kepanasan yang tinggi dan olehsebab itu jika ada bocor pada mana2 gasket,seal dan ring akan menyebabkan air pada tangki cepat mengering.Langkah terbaik adalah menukar enjin atau membuat overhaul ke atas enjin tersebut.

    ReplyDelete
  7. Saya menggunakan kereta satria.Bolehkah saya ingin mendapatkan jawapan yang sangat jelas kenapa aircoond yang keluar dalam kereta sayanberbau hapak?saya telah di nasihatkan oleh tmpt servis proton di pj supaya system aircond saya perlu di service memandangkan udara yang keluar berbau hapak.saya pun bersetuju dan bil yang dikenakan oleh proton kepada saya ialah sebanyak rm719..tetapi setelah aircond kereta saya di service,bau hapak itu masih ada bau lagi walaupun saya sudah memakai pewangi glade sebanyak dua botol.namun saya tidak dapat membau pun pewangi tersebut..saya sudah pergi ke proton semua dan mereka membuatkan kaedah nyahkan virus dalam kereta tetapi bau angin aircond yg berbau hapak itu masih ada lagi.jadi,ape patut saya buat?apa masalah cooling coil kereta saya?atau saya sepatutnya kena tukar je cooling coil yg baru...??tolong bantu saya.

    ReplyDelete
  8. Saudara tenang,

    Didalam sistem a/cond terdapt hose luar dalam enjin,cooling coil dan blower dan pembuluhnya.Semua yang tersebut perlu diperiksa.Biasa terjadi a/cond akan berbau sebab ada sesuatu melekat dalam setiap yang saya sebutkan tadi.Saya andaikan pembuluh dalaman dari coling coil sehingga angin keluar dari sirip a/cond telah dibersihkan sepertimana yang saudara sebutkan ini bermakna hanya hose luar saja yang tidak diganti dan tabung gas yang belum ditukar.

    Selain dari menukar cooling coil saudara perlu juga tukar tabung gas dan semua hose dari kompressor dan kondenser.

    ReplyDelete
  9. Mohon bantuan

    saya guna kereta kelisa ,baru servis aircond hari isnin lepas katanya semua ok termasuk kompresor, tapi pagi semalam sehinggalah hari ni bila on aircond tak rasa sejuk langsung,kalau petang lagilah. apakah agaknya puncanya sedangkan takde apa-apa tanda atau bunyi yg mncurigakan, takut nak pergi kedai tu balik takut kena tipu almakumlah sy ni perempuan, boleh syorkan kedai yg servis bagus area sg buloh

    ReplyDelete
  10. saudari perlu pergi ke kedai tu semula,mungkin ada yang tak bersambung baik atau bocor masa pemasangan,minta mereka periksa gas bocor.

    ReplyDelete
  11. Salam, mohon maklumbalas segera.
    Sy semalam telah mencuci injin kereta wira 1.5cc saya, sy terlupa nk menutup bhg seperti plug, trottle body dan ignition distruboter..lps selesai , krta sy tidak boleh distart seperti biasa..hrp dpt membantu, tksh

    ReplyDelete
  12. Salam, semalam selepas sy mencuci injin kereta, terus injin tidak boleh dihidupkan. Kereta wira 1.5cc injuction...hrp dpt membantu sy dgn kadar segera

    ReplyDelete
  13. saudara juhawi selamat,

    1.buka 2 skru penutup distributor dan lap luardalam penutup dan juga kepala rotor

    2.Lap atau tiupkan soket kabel plug pada 2 penghujung

    3.Lap juga wire keliling throttle body dan soket jika boleh ditanggalkan.

    ReplyDelete
  14. Tuan,
    Saya menggunakan Kancil 850(2001),apabila enjin melahu,ketika di lampu isyarat,traffic jam,rpm akan jatuh bawah 1000 dan enjin akan bergegar dan mati.Tangki minyak,fuel filter telah ditukar dan karburetor telah disetting.Mekanik mengatakan ada kesan air didlm karburetor.Adakah saya perlu menukar karburetor baru?
    Satu lagi pertanyaan mengenai Gen2(M) 2004,apabila enjin melahu,jarum tolok minyak akan sedikit demi sedikit jatuh hingga ke paras E,kemudian naik balik,berhenti sekejap dan jatuh semula ke paras E,ini berlaku walaupun baru sahaja minyak diisi penuh.Mekanik mengatakan meter perlu ditukar,apakah pendapat Tuan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bkn meter yg perlu ditukar sebaliknya kabel atau pelampung minyak shj perlu ditukar.. jauh beza kos diantara meter berbanding kedua part tadi.. :-)

      Delete
  15. saudara kancil 850 2000,

    1.mengenai penunjuk minyak ia memang biasa disebabkan oleh meter.

    2.Jika terdapat air pada manifold karburator tak perlu ditukar cukup sekadar membersihkan air tersebut dan servis karburator serta menggantikan gasket bawah karburator yang mungkin dah koyak.Seperkara lagi angin dlm karburator perlu dibuang sempurna supaya keadaan minyak dan api stabil,minta mekaniuk lakukannya.

    ReplyDelete
  16. Salam Saudara Arsad, saya mempunyai Hyundai Atos 1.0(A).. Masalah pertama adalah bila saya ON aircond akan ada bunyi seperti zinggg dan akan berulang setiap 30 saat tapi ✗ la kuat.. Dan masalah kedua, kadang2 bila dah jauh berjalan kereta akan jerking macam tersengguk sengguk dan bila saya lepaskan padel minyak atau tukar ke gear L dan tukar balik ke D dia akan kembali seperti biasa, tapi dia jarang2 berlaku?

    ReplyDelete
  17. Salaam encik makanik,
    sy pengguna kancil 850 (8thn) manual lampu bulat, masalah ekon yang semakin tak sejuk.
    adakah ekon kancil mmg tak sejuk? ada yang mengatakan ganti dengan kompresor vitara boleh memberikan ekon yang nyaman.
    sy tak nak bila dah kuar duit untuk service, tapi tak sejuk seperti yang diharapkan...
    kereta macam oven bila tengah panas terik.
    kalau boleh rekomen mekanik ok juga.
    terima kasih.

    ReplyDelete
  18. Insyallah tukar kompressor,servis,tukar valve eloklah dia!

    ReplyDelete
  19. salam saudara Hyundai atoa,

    1.bunyi tersebut dtg dari magnet clutch,jika tukar magnet clutch kompresor insyallah ok

    2.Keadaan tersengguk sebab gear banyak disebabkan oleh sensor pada gearbox,tukar sensor tersebut.

    ReplyDelete
  20. bro pomen,
    maaf saya tumpang lalu di web bro...terlanjur ingin saya bertanya....
    saya owner untuk waja cps 2007.....
    masalah yg saya hadapi adalah biler dalam keadaan idle engine terpasang...tempertaure sya naik. untuk pengetahun bro juga, saya baru sahaja menggantikan motor kipas aircond....kes yg sama masih terjadi....petang tadi saya nak isap rokok...jadi saya onkan pencucuh rokok..tiba tiba meter suhu naik mendadak....adakah salah wiring untuk meter...atau ada kerosakan lain....atau perlu untuk saya tuning bagi mengesan wire short....harap bro dapat membantu saya.....tq
    wrv219*

    ReplyDelete
  21. saudara neezam perlu servis radiator ,saya rasa tiada kena mengena dengan wiring.

    ReplyDelete
  22. salam,

    saya pakai iswara aeroback 1.3 tahun 2007.baru2 ni, saya buat overhaul & ini senarai harga yg saya bayar.

    oil pump RM160
    oil sump gasket RM50
    piston ring RM75
    mounting sebelah gearbox RM90
    gearbox (2nd) RM300
    engine block 1.3 RM500
    upah ketuk engine block RM250
    upah naik enjin & gearbox RM350

    adakah harga yg saya bayar ni mmg harga pasaran atau saya dah kene ketuk ngn pomen ni..TQ.

    ReplyDelete
  23. Saya ingin bertanya kenapa stering kereta berbunyi seperti bergesel setiap kali saya putarkan stering ke selekoh kiri atau selekoh kanan.

    ReplyDelete
  24. saudara tenang,

    bunyi biasa jadi sebab getah bocor dan habuk menyeliputi stereng rack.kena servis dan tukar getah

    ReplyDelete
  25. saudara iswara aeroback

    Upah tersebut upah biasa cuma saya pelik apa yang dimaksudkan dengan ketuk blok sehingga cecah 250

    ReplyDelete
  26. saya pengguna saga aeroback...
    macam mana kalau exz0s kete saya tidak berbunyi mcm biasa..kelmarin saya tukar plug,bila saya drive kete balit saya perasan keta saya terhinggut2 mcm tersedak2 injen mcm nak mati,mula ny saya tak kisah mungkin sebab plug baru..tapi bila sudah sampai rumah saya perasan exz0s keta saya juga berbunyi tud tud tud..bunyi ny tidak mcm bunyi biasa..kenapa jadi macam tue ye,.Harap dapat dit0lng yea...Tq

    ReplyDelete
  27. nak tanya..macam mana kalau exzos kete saya bunyi tud tud tud.. mcm ada yg tesumbat lepas tu start bunyi exz0s tu timbul kete saya kalau bejalan mesti macam tersedu2 atau tersengguk2..untk pengetahuan abang bunyi tu start sejak saya tukar plug hari tu..TQ

    ReplyDelete
  28. periksa semula kabel plug mungkin ada yang tersalah kedudukan atau kabel plug yang mati dan menyebabkan kereta bergerak 3 atau 2 silinder,

    ReplyDelete
  29. salam en. arsad,

    honda jazz (A) 2005, masalah kereta sy ni tiba2 jer gear jadi free dalam 2-3 saat pastu die ok balik dan dlm masa yg sama simbol gear pada meter tu pon padam. time berlaku tak kira samada tgh bwk pelahan or laju. sy sudah pergi hantar hondar specialist... diorg rekemen tukar gearbox. after tukar jadi lagi.. lepas tu tukar ecu, relay, fuse and checking wiring.. tp jadi jgk.. last skali tukar ckp sensor tp jadi jugak... apa boleh sy buat lagi????? tolong beri nasihat...

    ReplyDelete
  30. Saudara Syed telah berhubung dengan saya melalui telefon.

    ReplyDelete
  31. Mak saya menggunakan kereta kelisa.jadi saya ingin bertanya kenapa clutch seperti keras untuk di tekan setiap kali saya ingin memasukkan gear?apa patut saya cakap jika ke bengkel.

    ReplyDelete
  32. saudara tenang,

    2 sebab mengapa klac berasa keras

    1.kabel klac rosak
    2.klac plate/cover serta klac bering yang dah lama sangat digunakan.

    cara penyelesaian
    1.tukar klac kabel atau klac pump jika menggunakan klac pump
    2.tukar klac set

    ReplyDelete
  33. berapa kos untuk menukar kaburator ke injection dan boleh kah injection 1.5 masuk enjin 1.3...kereta saya proton satria...tolong tuan blog...

    ReplyDelete
  34. Salam saya ingin bertanya mengenai kancil 850 manual saya..

    ReplyDelete
  35. saudara satria,

    Saya rasa saya dah jwb soalan saudara ni,takpe saya jwb lagi,kos lebih murah jika saudara tukar enjin injection 1-5 terus ke dalam satria tersebut,kerana kos menggunakan komponen ke dalam enjin karburator agak mahal dan terdapat banyak kesan samppingan disebabkan penerimaan setting baru.

    Kos sekitar rm3500 untuk tukar karb ke injection berbanding tukar injection enjin kos sekitar rm 1500-2000 saja

    ReplyDelete
  36. saudara kancil 850,saya jugak ingin bertanya apa soalan yang ingin saudara tanya?

    ReplyDelete
  37. Salam,sy baru servis hyundai atos 1.0...sy beli sdiri spark plag dan bg bdk workshop tukar..masalhnya tiba2 enjin yg dihidupkan mati dgn sdirinya...bila bawa kereta jd tersedut2 mcm nak mati.org workshop ckp sbb plug silap beli..betul ke? Atau ada masalah lain.

    ReplyDelete
  38. Salam
    Sy baru tukar plug kereta atos 1.0..mmasalahnya bila tukar plug tu(plug beli sdiri) enjin kereta mati dgn sdirinya dan bila bawa jd tersedu2 mcm nak mati enjin.diaorg ckp sbb sy silap beli plug..tp bila tukar kpd plug asal masih jd lg.
    Tq

    ReplyDelete
  39. Askum sy pakai iswara kete kebai.bila sy speed 80km kete sy bau mcm hangit dan bau mcm asap ekzos msk dlm kete semasa tingkap tutup.apa punyanya

    ReplyDelete
  40. Saudara perlu periksa ada tak bocor kecil minyak hitam atau gear yang menitik atas ekzos dan menyebabkan bau hangit tersebut.

    ReplyDelete
  41. saudara manis di jari collections cincin perak

    Minta mekanik periksa semula kedudukan kabel plug dan kepala kabel tersebut.Kabel perlu disusun mengikut cara betul 1342 dan kepala kabel kalau tak lekat minta mekanik baiki atau tukar kabel plug,cari mekanik lebih mahir.

    ReplyDelete
  42. Salam En Arshad,

    Kereta saya wira 1.5m. Baru2 ni ternampak kesan leaking kat bawah kereta bahagian tangki petrol sebelah kanan (dekat dgn piping). Selalu jugak bau petrol. Baru2 ni isi penuh, petrol sudah leaking ke lantai.

    Kalau tangki leaking, dekat mana biasanya dia leak kalau bahagian bawah tu (ada joint2 tertentu ke)?

    Kalau dah jumpa tempat leaking, boleh tampal dengan silikon ke atau kena bawak pergi welding?

    Terima kasih

    Man Kajang

    ReplyDelete
  43. w/salam man kajang

    Kalau dah leaking berdekatan tangki tak kira hose atau tangki ,yang paling baik adalah diwelding tapi perlu keluarkan minyak dan keringkan tangki dijemur sehari dua supaya boleh diwelding,gunakan silikon tak boleh menahan bocor

    ReplyDelete
  44. Salam Tuan,

    Saya pakai proton Waja 1.6 cps auto transmission dibeli pada tahun 2007. Masalah kereta saya nie seperti berikut:

    1. Lampu 'check engine' menyala dan tak padam.
    2. Apabila saya bawak kereta, kereta saya tersengguk 1 kali sahaja dan RPM terus drop, tiada pickup..Kalau saya guna gear pada kedudukan 'D', bawa kereta mcm siput..terpaksa tukar gear 2 untuk tingkatkan pickup kemudian terus ke kedudukan 'D' semula. Ttp, RPM akan tinggi sehingga 4000rpm ke atas.
    3. Bila jadi perkara tersebut, saya akan off engine dan On kan semula. Baru kembali normal.
    4.Terasa consumption minyak yang tinggi
    5. Kes paling teruk adalah, berlaku situasi yang sama mcm No.2 di atas, tp bukan sahaja RPM drop, malah tekan minyak langsung takder power..kereta tak boleh bergerak..ttp engine masih On..
    6. Bila off engine dan on balik, baru boleh bergerak mcm biasa..

    Mohon maklumkan apa masalah yang berlaku pada kereta saya nie.Adakah sebab fuel pump juga??

    Sekian, terima kasih.

    ReplyDelete
  45. saudara Khairul Izwan Khalid,

    Idling yang tak boleh dikawal adalah adalah masalah throttle body,daptakan sebuah throttle body yang lain.

    ReplyDelete
  46. Salam..sy pakai keta atos. Br2 ni ms otw blk keje tiba2 keta ada bau getah tbkr. Ingatkan keta sblh yg problem. Smpi kt nursery kt dpn keta mcm berasap sikit n ada bau terbakar. Apa lg rushing ambik bdk cepat2 blk umah nsb baik dah dkt. Smpi umah hubby cpt2 cek. Ingatkan engin pns psl xde air. Slps engin dah sjk skali cek mnyk hitam dah licking kt bwh engin. Hubby kt tangki bcr. Memandangkan dah mlm xde lah smpt nk cek. Nsb baik keta hubby elok leh g keje pakai keta dia plk. Biasa kes mcm ni apa yg rosak ek? Mahal tak kalo htr repair kt bengkel?

    ReplyDelete
  47. Salam saudara Arsad,

    Saya Jo, pakai atos 1.1 prima 2006.Ada masalah yg xpernah setel ni. Kereta ni bila on aircond

    1. Ketika parking atau trafik light- kereta akan mati kalo tak tekan minyak.Dan xblh increase speed aircond. Kalo high speed konpem mati enjin.

    2. Ketika drive- kalo on high speed aircond , kereta akan sedu2, lmbt tekan minyk kereta akan mati.

    Minta pendapat bro

    ReplyDelete
  48. saudara jo

    Tukar stgepper motor pada throttle body atau tukar terus throttle body.Insyallah mujarab

    ReplyDelete
  49. saudari atos enjin berasap

    Gunakan penanda aras minyak hitam ,lihat paras minyak hitam,kalau erlalu kurang tambahkan dan kalau bocor seperti tangki minyak hitam bocor ,tukar gasket atau tukar oil sump.
    Sebab jadi berasap ialah bila minyak hitam terkena ekzos yang panasa ia akan mengeluarkan asap dan bau seperti terbakar.
    Jumpa mekanik tukar oils ump dan gasket kos sekitar rm200

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Arshad psl bg recommendation. Blh lah htr keta Atos ke bengkel dgn rasa lega. Takut kena tipu dgn mekanik bengkel je tu yg kn tnya pakar tu. From Pn Julia (anoymous).

      Delete
  50. Salam Arshad.. Keta Atos I dah htr bengkel. Lepas foreman cek ktnya leaking psl flywheel oil seal dah keras so kn tkr. Tp tpksa angkat enjin. Kos kena dlm Rm680 tmsk upah. Flywheel oil seal kn dlm sktr Rm80. Myk hitam semi Amore 5w30 dlm Rm125. Myk apa tah lg kn ganti dah x ingat. Selebih tu kos upah lah kot. Mmg betul ke harga ni kira std? Minta pdpt

    ReplyDelete
  51. w/salam,

    flywheel oil seal tu memang berharga sekitar rm80 tapi kerja turunkan gearbox tu upahnya sekitar rm150 saja jika tak perlu turun enjin ,tetapi jika perlu turunkan enjin kosnya bertambah kepada 350 dan jumlah biasanya sekitar rm500

    ReplyDelete
  52. Saudara,
    Kereta Chevrolet Optra 1.6 Tahun 2005 sering jadi panas dan air di tangki akan sentiasa mendidih. Saya sudah tukar semua paip, water pump dan servis radiator. Kipas juga telah ditukar tetapi bila berhenti di trafik light, suhu enjin akan naik.
    Saya berharap saudara boleh menolong saya.

    Terima Kasih.

    ReplyDelete
  53. mnta bantuan saudara
    kereta persona saya suhu enjin kadang terlampau panas.dah cek di S/C.tapi tak ada masalh.kalau jalan jauh sikit bila matikan enjin kipas pusing utk sejukn enjin.air tak kurang.adakh head bngkok menjadi punca?klu nak tau head bngkok macam mana?pasal mnyak blum bercampur air lagi.klu buang termostat ada effectke pada enjin?pening kpla masalah tak settle 2..

    ReplyDelete
  54. mnta bantuan saudara
    kereta persona saya suhu enjin kadang terlampau panas.dah cek di S/C.tapi tak ada masalh.kalau jalan jauh sikit bila matikan enjin kipas pusing utk sejukn enjin.air tak kurang.adakh head bngkok menjadi punca?klu nak tau head bngkok macam mana?pasal mnyak blum bercampur air lagi.klu buang termostat ada effectke pada enjin?pening kpla masalah tak settle 2..

    ReplyDelete
  55. saudara admore,

    Gasket head telah pecah,buat top overhaul atau tukar head gasket

    ReplyDelete
  56. saudara pesona,

    masalah saudara adalah thermostat,tukar thermostat baru jangan buang.

    ReplyDelete
  57. Salam...nk tanya mcm mn nk hilangkan tanda od...sy ada bw pergi bengkel mcm2 jwpan..ada y kata rosak gearbox, kena wayering balik la...sebenarnya apa masalah kereta myvi 1.3 auto...harap dapat bagi jwpn...

    ReplyDelete
  58. w/salam ejah hafizah,

    OD ni selalu merujuk kepada overdrive pada gearbox dan biasanya ada unit yang lain dilekatkan pada gearbox.

    OD suis biasa terletak pada tombol gear,kalau tekan tombol tersebut tanda boleh hilang.

    Akantetapi jika ada masalah pada suis dan sensor pada gearbox tanda OD tersebut takan hilang melainkan ditukar sensor pada unit OD.

    ReplyDelete
  59. Saya menggunakan mazda 5 2006. Masalah pada kereta saya ialah gear dia. Gear 2 ke 3 ada ketat sikit. Saya servis dan tukar minyak gear, kemudian bengkel kata ada kebocoran, repair.

    Selepas repair saya pergi kedah, otw balik kereta menyala lampu AT, lama selepas tu gear hanya boleh sampai 3 sahaja.

    Kemudian pergi bengkel lain, cek sistem..tak ada masalah, tune kereta, baiki bocor. Kereta ok dalam tempoh 2 bulan. Kemudian berlaku lagi, cek sistem dan dijumpai masalah pada 'solinet' gear 3.

    Masih belum baiki,dan kini kerap berlaku. Soalan saya, adakah masalh ini wajar dibaiki atau tukar kereta baru lebih baik, ini kerana kereta ini yang dibawa masuk secara import dari pihak bukan mazda, sangat kurang sparepartnya.

    Boleh saya katakan ini mazda 5 1st edition, yg ada dipasaran skrng adalah 3rd edition. Mazda 5 ini yg jenis tak tulis 5 dibelakang kenderaan dan tiada sun roof..

    Mohon jawapan dari pihak tuan. Terima kasih.

    ReplyDelete
  60. Masalah solenoid gearbox biasa berlaku untuk kereta import ,baiki lebih baik,spare part ada cuma kalau diaorang order mungkin seminggu baru dapat,order spare part dulu kemudian minta mekanik tukarkan.

    ReplyDelete
  61. Salam,
    Saya menggunakan Iswara aero back 1.5 auto (2002). air cepat kering. Power kurang dan kuat makan minyak hitam. Kadang2 bila matikan enjin dan dah cabut kuncinye pun masih tersedu2 enjin nak mati. Perlukah buat top overhaul?

    ReplyDelete
  62. W/SALAM,

    Kereta Iswara ini memang perlukan top overhaul untuk menggantikan semua seal dalam head yang telah keras,juga perlu servis radiator dan servis karburator.

    ReplyDelete
  63. Assalammualaikum...
    Encik...Saya ade masalah dengan kereta atos saya....last week saya ade terlanggar sebuah lubang...Bunyi hentakan tu sangat kuat sebab hanya tayar depan sebelah kiri saja yang termasuk dalam lubang tu...pada mulenye saya sangka tak ade pape memandangkan hanya ade sedikit calar saja akibat daripada perlanggaran tersebut...namun, sehari selepas perlanggaran tersebut, saya dapati tayar tu mule mengeluarkan bunyi bila bergerak. Semakin laju kerata bergerak, semakin laju jugak lah bunyi tu and semakin kuat...Boleh encik tolong bagitau saya ape masalah kereta saya tu? and agak2 berapa kos yang perlu saya bayar untuk baiki kerosakan tu? Terima kasih.....Mohon bantuan dari encik....

    ReplyDelete
  64. w/salam saudari misc siti

    Saya rasa rim tayar depan tersebut dah bengkok ,kalau sport rim sekitar rm 90-100 kalau tukar rim biasa sekitar rm50-60 dan kalau ketuk saja(jika boleh) sekitar rm 10 saja

    ReplyDelete
  65. Assalammualaikum en...
    Terima kasih tolong reply..kalau tengok condition tayar,macam ok...tapi ade kemungkinan tak joint tayar tu problem? Sebab bunyi tu macam bunyi berlaga..macam ade something yg tercabut and terkene dengan sesuatu mase kereta bergerak..encik boleh tolong saya? Kos dia berapa pulak ea untuk tu?
    Terima kasih lagi sekali.

    ReplyDelete
  66. w/salam misc siti,

    di belakang disc tayar ada satu piring penahan habuk,piring tersebut juga mudah bengkok lebih2 lagi jika masuk lubang dengan hentakan yang kuat,periksa kat mekanik atau minta sesiapa yang arif sedikit tentang kereta tarik piring tersebut keluar supaya tak berlaga dengan disc,mekanik buat pun kalau ada kos pun rm10 je kot!

    ReplyDelete
  67. salam...saya pakai civic es 1.7.. mileage dh 220k..enjin dah start leaking means sume gasket seal kena tukar..masalahnya pomen kata steering rack n power steering pump saya leaking n kena tukar..selain tukar boleh ke benda tu di repair sbb it will cost a bomb..kalau boleh ada suggestion tak kt mana??

    tq
    vdeez

    ReplyDelete
  68. Assalammualaikum encik....
    Terima kasih banyak2 sebab tolong saya.....saya dah pon hantar bengkel..rupe2nye bearing kerata saya pecah...nasib baik kos hanya rm400..huhu...walau ape pon, terima kasih banyak2 atas tunjuk ajar...saya hargai sangat2...makanik tu pon macam kagum bila saya tanya macam2 ikut ape yang encik terangkan kat saya sebelum ni...terima kasih lagi sekali....:)

    ReplyDelete
  69. w/salam saudara v deez

    untuk pengetahuan,power steering pump kalau seal je bocor boleh tukar seal begitu juga dengan stereng rack.Ada kedai yang buat.Enjin bocor kalau minyak hitam naik sampai filter,prestasi teruk mesti buat top overhaul,tapi kalau leaking sekeliling atas cap dan distributor tukar seal memadai.Talipon 012-6846239 (zack)kenalan mekanik saya jika nak tanya mengenainya.

    ReplyDelete
  70. Salam En Arshad. Keta Atos sy pernah kn pecah tingkap blh kiri driver. Akibatnya ekon keta rosak x dpt adjust kin ada wayaring putus x taulah psl pencuri nk curi radio player tp x bjaya. Ekon smpi skrg x servis & repair lg. Ms htr bengkel utk ganti cermin bengkel hnya psg blk shj tp x dpt betulkan. Kesannya smpi skrg pintu lock slalu rosak & kn repair beberapa kali. Cermin pemandu pun x blh tutp normal kena pegang utk bg tutup rapat2. Bl kunci keta gn alarm pintu blh kiri pemandu msh blh dibuka wpun telah dikunci dgn alarm. Bila nk buka kunci kereta gn alarm kdg2 pintu x blh dibuka. Tpksa buka pintu cara manual. Blh tlg bgtau biasa kes mcm ni apa mslh keta. Jika nk repair brapa kos yg diperlukan? Trima kasih atas nasihat.

    ReplyDelete
  71. w/salam,kereta ni mengalami masalah wiring disebabkan wayaring alarm yang telah diputuskan dikotak hitam bawah kaki pemandu,membaikinya memerlukan kos agak tinggi sekitar rm500-700 untuk menggantikan kotak hitam tersebut dan memasang semula wiring asal.

    ReplyDelete
  72. Assalamualaikum kereta sy mengalami timing yg tinggi iaitu melebihi RPM 1000 bile enjin telah dijalankan..sy telah membuat tunig engine (dkt services centre) dan tidak ok.Sy pn dh menukar 1 set throtlle body dan berkesan untuk 3 hr sahaja.adakah ade kn mengena dgn ECU kereta sy..(n16) sentra

    ReplyDelete
  73. w/salam unknown,

    Periksa hose vakum kecil yang bersambung ke air filter,distributor/coil dan semua yang bersambung ke bahagian sejukan atau throttle body,pastikan ia diganti jika keras atau pecah.Tukar juga bebuli angin pada mana2 hose yang lebih besar dan terdapat bebuli angin tersebut.

    ReplyDelete
  74. saya mencari oil seal utk power steering Peugeot 406. kalau ada stok call di 012-2175584. kereta dah tersadai...

    ReplyDelete
  75. saya memandu satria 1.3..saye ade satu problem yg mne kalo saya bkk aircond wktu bwk kete temperature kdg2 akan naik panas dan kdg2 normal seperti biase..pastu bile aircond da on lame pastu bile saye nk cube off aircond x boley plak..jd ksjukan la sye bwk kete tu..tapi bile saye bawak kete tanpa bkk aircond,saya mmg xde problem dgan temperature sentiase normal..ape agaknye problem tuh??sye da tuka water pump,radiator pon pernah servis pastu tukar plastik yg atas tu,tukar cap pon sudah..

    ReplyDelete
  76. salam saudara ayeep,

    Suis suhu dalam coling coil perlu ditukar supaya kipas pusing dan mati ikut suis.Enjin panas sebab dipaksa bekerja lebih kerana a/cnd tidak cut off dengan betul.Thermostat juga perlu diganti.

    ReplyDelete
  77. Salam en. Arshad....

    Kereta saya sekali lagi buat hal...kali ni minyak hitam leaking and engine saya berasap...ade kemungkinan oil shield saya pecah ker? Kos baiki kerosakan ade menceceh ribuan tak untuk kereta jenis atos saya tu?

    ReplyDelete
  78. w/salam misz siti,

    Saya rasa ada leaking yang kecil melibatkan minyak hitam atau minyak gear dan menitik pada ekzos dan menyebabkan asap tersebut.Biasanya sekeliling penutup minyak hitam,distributor dan juga oil filter dan takung minyak hitam.

    Kos baiki tidak mungkin mencecah ribuan ringgit jika tukar barangan dia atas hanya sekitar rm200 sahaja

    ReplyDelete
  79. Salam,,saya pakai kereta honda city firs model tahun 99...bila start enjin lpas 2 jalan lebih kurang 10-15km lampu 'check enjin' menyala. bila matikan enjin lepas tu hidupkan balik dah tak menyala..saya pon travel dari Alor star ke KL..sekadar nak tahu apa punca lampu kuning tu menyala sebab smpai sekarang dok menyala lg

    ReplyDelete
  80. Salam,,saya pakai kereta honda city firs model tahun 99...bila start enjin lpas 2 jalan lebih kurang 10-15km lampu 'check enjin' menyala. bila matikan enjin lepas tu hidupkan balik dah tak menyala..saya pon travel dari Alor star ke KL..sekadar nak tahu apa punca lampu kuning tu menyala sebab smpai sekarang dok menyala lg

    ReplyDelete
  81. salam saudara Mohd Ramzi

    selain menggunakan code reader untuk mencari punca check engine yang menyala,sensor ekzos adalah paling cepat menyalakan check engine.Atas sebab itu walaupun enjin dimatikan dan dihidupkan ia masih tetap menyala.

    2.Rest juga boleh dilakukan dengan mencabut kabel negatif bateri sekitar 2 minit dan lekatkan semula.

    ReplyDelete
  82. Assamualaikum....Saya guna honda accord tahun 1994,masalah kereta saya ni...bila nak panaskan enjin,dlm 5 minit enjin mati sendiri..saya suspek rpm terlalu rendah,mcm mana nk solve rpm ni?..lagi satu..lampu "check enjin" menyala dan bila masuk gear D dan kereta bergerak ada bunyi...tik tik tik..apa yg menyebbkan jadi mcm tu ye? Ada kena mengena ngan gearbox ke sbb bile penukaran gear auto mcm ada bunyi 'duk',baru2 ni kipas aircond berbunyi kuat..bila tanggalkan wayar da ok tapi x bleh hidupkan aircond la sbb x sejuk...tolong bgtau mcm mana nk atasi masalah2 ni..x berani nak hantar sebarang kedai mekanik sebab x ramai mekanik yg pandai bab kereta honda..myb bleh suggest kedai yg encik tahu area Kota Tinggi,kluang atau kulai...terima kasih

    ReplyDelete
  83. w/salam,

    Kereta saudara mengalami masalah sensor gearbox,tukar sensor gerbox yang baru.

    2.RPm saudara juga ada kaitan dengan throttle body,tukar atau servis throttle body tersebut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Butiran yg saudara bgtau tu nk kena cari brg baru atau kat kedai half cut..anggaran kosnye brp pula..terimakasih

      Delete
  84. salam,

    sensor gearbox kat kedai sparepart pon ada ,lebih mudah cari kalau kat kedai halfcut termasuk throttle body,harganya sekitar rm4-500 untuk model honda .

    ReplyDelete
  85. salam encik, saya pakai mercedes c240. saya nak tahu kenapa bila saya pecut top speed dia hanya 215 kph saja? adakah kereta saya tak sihat? satu lagi kereta saya mengalami masalah pada bush atau arm dan mounting absorber bila langgar lubang atau berjalan di tmpat tidak rata dia akan berbunyi 'yek2'.. saya nak tanya apakah effect kalau tak tukar arm dgn mounting absorber? boleh terperincikan masalah saya?

    seterusnya kereta saya ni selalu keluar warning yg macam2 sehingga sampai suatu tahap gearbox di kunci menyebabkan kereta saya gear tak bertukar, bila dari D tukar ke N seterusnya nk tukar ke D balik tak boleh. apa maslaah dia?

    saya nak tanya lagi ni maaf sebab banyak bertanya, harga untuk set sensor mercedes c240 ni berapa. dan kat mana boleh saya dapati barang ini? kalau ada laman web boleh tolong sharekan? saya sayang kereta saya tu. daripada jual baik saya baiki.. kalau encik tidak keberatan tlg bagi jawapan ni di nom saya 014-5132324 saya sangat memerlukan bantuan. formen skrang banyak nak kencing orang saja. kita beriaga biarlah jujur kan? saya mohon sangat pihak blogger dapat tolong saya. semoga anda di berkati Allah SWT.. sekian

    ReplyDelete
  86. w/salam saudara fakhrul hafizy,

    top speed adalah bergantung kepada keupayaan enjin dan selalunya enjin yang tidak biasa dibawa laju akan menghadapi kesusahan untuk mencapai top speed ,jika biasa dibawa laju tetapi susah capai top speed adalah sebab terlalu banyak karbon yang tersimpan dalam enjin lebih2 lagi mercedes kerana tahap kepanasannya yang melebihi dari kereta biasa.Top overhaul adalah cara mekanikal untuk pembersihan keseluruhan karbon .Karbon cleaner seperti macc2 dan xprofessor juga adalah sebahagian dari jalan penyelesaian cara cepat yang agak berkesan membersihkan karbom.

    2.Untuk gear yang biasa lock sendiri adalah kerana sensor, sensor yang rosak lebih2 lagi sensor untuk brek yang biasanya disambung terus ke locking gear sensor,periksa sensor pada brek ,tukar adalah lebih baik untuk mengelakan sensor lain terlibat.Tak perlu tukar semua sensor.Hanya sensor pada brek sahaja.

    3.Nyalaan lampu amaran boleh terjadi jika terdapat banyak gangguan pada kotak komputer seperti limpahan air tumpah dsbnya,juga berhati2 bila meletakan air dalam kereta segera lap jika tumpah,tak kira pada panel autowindow,pada gear panel atau pada meter,lampu dsbnya.

    ReplyDelete
  87. assalamualaikum...ap perlu sy wat kalo time sy stat kete air kat radiator terpncut keluar...ap pnc nye? kancil

    ReplyDelete
  88. w/salam,

    kalau enjin tak tunjuk tanda2 panas,servis radiator tersebut kemungkinan ia dah terlalu kotor dengan keladak coolant,servis juga thermostat atau tukar thermostat.

    ReplyDelete
  89. Assalamualaikum tuan,
    Saya adalah pemilik Suzuki Vitara 4x4 1.6 Auto (4 doors) 1996. Masalah saya adalah seperti berikut:
    1. Kali pertama kereta mati ketika memandu bermula seperti kehabisan minyak dan tak ada power dan akhirnya engin mati. Ditunda oleh mekanik ke workshop, kata nya tangki kepek dan fuel pump rosak. repair tangki dan tukar fuel pump. Boleh jalan.
    2 hari kemudian berlaku perkara yang sama, tangki kepek teruk dan mati ketika memandu....starter ok... bunyi macam kereta kehabisan minyak...nak dihidupkan tak hidup... Mekanik datang dan check katanya fuel pump retak dan tukar dan tangki kepek lagi...kemudian repair.
    Selepas 2 minggu perkara yang sama berlaku...tangki kepek teruk dan fuel pump rosak lagi.Mekanik belah tangki dan ketuk semula dan fuel pump tukar baru lagi dan berjalan elok seperti biasa....Selepas sebulan semalam berlaku lagi.... Mati ketika sedang memandu....bila saya tengok tangki kepek lagi...Tambah minyak RM50.00 tak hidup juga,,,Boleh tuan kenalpasti apa masalah kereta saya.... dah banyak dah saya belanja untuk masalah yang sama dan tidak selesai...Tolong bagi pendapat dan cadangan apa yang harus saya lakukan... Terimakasih atas nasihat tuan..

    ReplyDelete
  90. w/salam saudara Abdul Wahab ,

    Saya tak pasti apa yang saudara maksudkan dengan tangki kepek.Walaubagaimanapun apa yang saya boleh katakan fuel pump bukanlah alat yang mudah rosak cuma ia amat cenderung kepada kerosakan jika wiring fuel pump tersebut tersentuh body atau terkena minyak dan menyebabkan ia basah dan tidak berfungsi.

    2.Jika selalu sangat berlaku kerosakan pada fuel pump mesti ada terdapat kesilapan pada soket penyambung atau negatif/positif wiring.Perlu diperiksa dengan teliti,bawa ke mekanik yang lain untuk periksa wiring

    ReplyDelete
  91. Salam bang, nak tanya sikit.
    Kereta saya Satria tahun 2000. Seblom nie takde lah masalah serius cuma tukar bateri n timing belt je. Setahun baru-baru ni enjin asyik mati kalo bawak gear 1 ataupon bawak slow kat selekoh atau nak benti kat trafik light. Dah 3 kali hantar workshop, belanja lebih 3ribu tapi masalah tetap sama.
    Lagi satu masalah aircond. Tekan butang aircond kadang-kadang sampai nak tercabut tangan tapi tak on-on gak. Kekadang tuh on kejap je pastuh aircond mati.
    Skang ni masalah bila start je kereta, bunyi bising yang amat.
    Pening kepala dah tatau nak hantar mana/apa punca. Ada mekanik tuh kata masalah wiring tapi dia nasihat tukar 1 dashboard terus. Kos pulak saya tatau lah berapa.
    Harap abg boleh lah bagi pendapat.

    ReplyDelete
  92. w/salam saudara nasrullah

    camshaft sensor berdekatan timing belt perlu ditukar dan sensor ini biasa membuat kereta jadi sekejap2 mati.

    2.butang a/cond atau suis tersebut dah tak sesuai digunakan,minta mekanik tukar butang tersebut

    Kos untuk tukar apa yang saya sebutkan sekitar rm200

    ReplyDelete
  93. Terima kasih bang. Pasal wiring pulak, abg boleh rekomen mana-mana workshop? Saya tinggal di Cheras.

    ReplyDelete
  94. Saudara Nasrullah,

    Kalau nak ganti satu dashboard,wiringnya semua dah ada,mana2 w/syop pon boleh.Tapi kalau nak guna dashboard yang sama tapi wiring lama itu perlukan kedai wiring a/cond yang lebih baik,kat Cheras saya tak pasti tapi kalau kat Puchong boleh pi ke Wah auto di Taman Maju Jaya,mungkin tak banyak wiring yang perlu dibaiki.

    2.Kos tukar satu Dashboard mungkin mencecah sehingga Rm500 atau lebih

    ReplyDelete
  95. salam saudara pomen..
    kereta myvi 1.0 tahun 2004..
    servis aircond baru sekali(hujung tahun lepas) dan hanya tukar belting aircond sahaja..hari ni bila tekan suis A/C ,kuar bunyi yg halus dari tmpt kuar angin tu dan aircond x panas..RPM seperti biasa maksudnya sama sperti sebelum2 ni smasa on A/C.compressor berfungsi..dan sy lihat pada sight glass ade buih2 halus..kenapa ye tuan?

    ReplyDelete
  96. w/salam,

    buih halus tu tandanya ada bocor gas,periksa semua sambungan hose luar dan dalam kereta,biasnya sambungan pada cooling coil ada bocor.

    ReplyDelete
  97. salam tuan..

    nak tanye..di mana boleh sy dpt kan brg2 utk servis aircond kereta (tools) lengkap kecuali mesin recovery..maaf tuan lari topik ckit..sy dr perak..kalau kL sy bleh turun..tq tuan..

    ReplyDelete
  98. w/salam,

    saudara boleh daptkan semua alatan tersebut dimana2 kedai alatan jentera dan mesin,kalau di Perak kalau tak silap saya ia banyak dijual di jalan menuju ke chemor.Boleh juga semak di buku yellow pages bahagian tools dan machinery

    ReplyDelete
  99. ermm kalau tuan x keberatan..boleh x kiranya tuan senaraikan jenama2 peralatan(utk servis aircond kereta) yg berkualiti dan harga nya skali?anggaran tuan..set spana,gauge,gas dan yg berkaitan..jikalau tuan x keberatan..terima kasih tuan..

    ReplyDelete
  100. salam .. sy pakai myvi , then penah xciden 2011 langgar belakang kete depan ,,anta repair kat perodua .. dari situ bermula episod rosak sana sini myv saye .. bearing sebelah kiri depan dah tuka sampai 5 kali , lower arm kiri kanan dah tuka .. sekarang ni masalah ape pun saya x tahu .. masa drive keluar bunyi yg sgt menyakitkan hati. Bile drive , kereta mcm melayang2 .. brek je gegar .. ape masalah sbnr myvi saya tu .. saya kat jb . mohon nasihat memandangkan sy ni tak reti sgt pasal kete.Nak g bengkel pun takot kedai tipu. terima kasih

    ReplyDelete
  101. w/salam,

    kalau brek gegar perlu periksa dulu tayar samada makan sebelah atau tidak,kalau ok maknanya disc brek saudara tak licin dan perlu skim disc .

    Kereta akan rasa melayang2 kalau ada masalah sekeliling brake disc dan roda.

    ReplyDelete
  102. Gauge a/cond yang saya gunakan adalah jenis HUB yang berharga sekitar rm900 ,manakala gas saudara boleh dapatkan sekali dengan tong dengan harga sekitar rm550 dan bila tukar harganya sekitar rm250 dan spanar ring yang biasa digunakan saiz 17,18 dan 14 dan untuk buka bering kompressor saudara perlukan playar buka dan tutup keluar dengan 2 jenis mata bulat dan pipih.

    Untuk semua barangan a/cond dan alatan sepaerti vakum pum saudara boleh dapatkan sekitar rm550 juga

    atau dapatkan secara online di sini
    http://www.amazon.com/b/ref=as_li_qf_br_sr_il_tl?_encoding=UTF8&camp=1789&creative=9325&linkCode=as2&node=15706951&tag=silentdieselg-20

    ReplyDelete
  103. slm,

    nak tnya berkenaan dgn air cond toyota wish 09..

    apa yg menyebabkan terjadinya ais beku pada hos air con?

    ReplyDelete
  104. w/salam awieblogger,

    gas akan jadi beku bila suis pada cooling coil tidak bertindak memadamkan compressor pada waktu sepatutnya dan compressor berfungsi terus sehingga gas yang dimampatkan jadi terlampau sejuk dan beku,itu lah sebabnya disekeliling hose terdapat kesan air meleleh pada hose

    ReplyDelete
  105. Saya guna ford ranger 09. Saya ada masalah gear auto.
    Apabila saya mahu jalan kereta saya tak mahu jalan. Saya kena tekan pedal minyak sehingga rpm 3 1/2 baru boleh jalan. Saya sudah repair gearbox tapi masih ada lagi masalah tu.
    Apakah masalah ford ranger saya?
    Saya dari klang

    ReplyDelete
  106. saudara azrin,

    Saudara perlutukar sensor gearbox ,gearauto hanya akan bertindak jika sensor berkeadaan baik.Periksa juga d/shaft ke gearbox

    ReplyDelete
  107. w/salam.saudara fadilmat mat

    Gear sebenarnya tak berkait langsung dengan ignition utk hidupkan enjin tapi mungkin secara kebetulan jadi demikian ,perlu periksa starter dan wiring pada suis

    ReplyDelete
  108. salam tuan, saya nak tanya betul ke kalau compressor air con menjadi terlalu panas boleh menyebabkan cut off pada suis air con dan mengakibatkan air con panas.macam mana nak atasi masalah ni.

    ReplyDelete
  109. Tuan,

    Saya ada accord 2007 timing rendah RPM sekitar 650 klu psg aircond dlm 550..lain masalah x ade..adakah boleh hantar mana mana bengkel yang ada alat utk ekjaz rpm tu dan bukan di Honda Center. Bila sudah setting jika bateri dicabut adakah RPM yang telah di setting tapi berubah balik pada asal...tq

    ReplyDelete
  110. salam bro,

    keta persona, time idle steering bergegar.. suspect mgkn engine mounting.. agak2 berapa cost repair?

    tq

    ReplyDelete
  111. w/salam.

    kos satu engine mounting sekitar rm150 dan pastikan juga RPM idle pada 900-1000 rpm``

    ReplyDelete
  112. saudara zaidi1551,

    Minta mekanik tukar hose vakum kecil pada diaphragm berdekatan karburator untuk engineidling dan semua hose vakum kecil pada karburator dan seumpamanya.

    ReplyDelete
  113. w/salam saudara HOMESTAY INAPKOTA TAMAN SRI GOMBAK,

    compressor jadi panas bila minyak bocor ,bearing rosak dan menyebabkan tekanan kuat dalam compressor,cara membaikinya adalah dengan menukar compressor atau servis compressor tersebut ,cut off akan berlaku kerap kerana isyarat diterima mengelirukan sebab compressor yang rosak

    ReplyDelete
  114. salam

    saya ade sedikit persoalan..
    saya pakai kereta jenis saga BLM AUTO..baru2 ni kereta jd terlalu perlahan dan x pickup..selain dari tu bila masuk gear D dan jalan mesti penanda gear yg dekat meter tuh berkelip2..bila masuk gear 'R' mesti mcm ada hentakan berlaku..ade kwn ckp komputer box dan ade yg bgthu gear box..jd yg mana satu kah yg rosak dan berapakah anggaran kos untuk pembaikan...terima kasih

    ReplyDelete
  115. w/salam,

    Masalah ni ada kaitan dengan sensor,minta mekanik tukar auto transmission sensor,kos sekitar rm200

    ReplyDelete
  116. tp encik saya da tukar sensor tuh..masih lg dlm keadaan yg sama..kereta jd berat..

    ReplyDelete
  117. Kalau masih lagi berat ,cuba tukar minyak gear dan flush gearbox dulu

    ReplyDelete
  118. Salam....bang tumpang tanya,saya guna honda hazz 1.4 (a)..problem saya sekarang,alarm kereta saya tu selalu berbunyi tiba2 walhal pintu semua rapat dan bateri pun baru tukar..minta pencerahan

    ReplyDelete
  119. Salam bang...saya pakai jazz (a) 2004..problem skrang nie,kereta tu asyik bunyi alarm tiba2 walhal pintu semua dah rapat dan bateri pun baru tukar,minta pencerahan

    ReplyDelete
  120. w/salam,

    Reset semula alarm,cabut kabel negatif bateri kemudian sentuhkan semula ke negatif panel bateri secara sekali sekala sehingga lampu alarm menyala 2 kali atau 2 kali bunyi alarm.

    ReplyDelete
  121. salam..
    tumpang tnye dan pendpat,sy ade gen2 1.3 tahun 2006.jadi sy ingin menukar enjin kepada enjin yg lebih okey kerana skrang kereta da trase berat dan minyak lebih kuat.jd enjin ape yg sesuai kerana sy ingin naikkan ke cc yg lebih besar sedikit.dan kenapa lampu check enjin sering menyala walhal sudah di bawa check di proton servis serta bngkel luar dan hasilnye tiada sebarang krosakan.

    ReplyDelete
  122. w/salam,

    Enjin yang terasa berat adalah atas sebab karbon yang terlalu banyak pada enjin samada yang baru atau lama,cara mudah gunakan decarboniser tetapi jika kaedah mekanikal ia perlu melalui prses top overhaul
    2.Boleh upgrade ke cc lebih beasr,gunakan enjin yang sama model gen2 1.6 juga lebih mudah.
    3.Lampu check engine perlu diresetkan,cabut negatif kabel bateri dan pasang semula selepas 1 minit.Jika ia masih tak reset ada masalah pada sensor pada ekzos

    ReplyDelete
  123. Salam saudara arsad,

    mohon bantuan saudara.saya pakai wira se auto 1.5 vdo. saya ada masalah dgn rpm akan drop (lbh kurang 500rpm)bila gear D,R,2 or L. Engin akan bgegar nak mati & kadang2 mmg mati, especially bila tekan brake/stop kat traffic light. ni lum on aircon lg. tapi rpm stabil (lbh kurang dlm 900rpm) masa gear P or N & akan drop skit bila on aircon. TB (VDO) dah cuci, coil, plug & cable, air filter, engine mounting, fuel filter dah tukar. comp tuning lum buat.

    nizam jb

    ReplyDelete
  124. salam saudara arsad

    mohon nasihat saudara. saya pakai wira se auto 1.5 (VDO). masalahnya rpm akan drop (dlm 500rpm) bila gear D,R,2 or L.enjin bgegar bila brake/stop dlm gear D.tu blum on aircon lg. bila gear P or N, rpm ok (dlm 900rpm). TB (VDO) dah cuci, coil,plug & cable, fuel filter, air filter, engine mounting dah tukar. cuma tunning blum buat. apa pandangan saudara?

    ReplyDelete
  125. w/salam,

    Throttle body perlu diservis dan gantikan dengan komponen repair kit,ataupun tukar throttle body kerana idling RPM banyak dikawal oleh trottle body

    ReplyDelete
  126. Assalam..sy pengguna kereta atoz..bole x bagi berapa anggaran kos utk menukar minyak gear bg atoz?dan apa puncanya brek seakan2 kurg mkb bila ditekan..bila bawak g kedai dorg kata brek still ok..utk pengetahuan sy tlh pn menukar brake pad tp brake still rasa xberapa nk mencengkm especially bla bwk di highwah n hendak perlahankn kenderaan
    .

    ReplyDelete
  127. w/salam saudara zafi shar

    Anggaran kos sekitar rm200 utk tukar minyak gear auto.

    2.Brake bila kurang cengkam perlu diselaraskan dengan membuat proses bleeding minyak brake untuk 4 roda.Minta mekanik lakukan

    ReplyDelete
  128. Abg Mechanic,

    Saya pakai Chevy Optra 1.8/2005 Auto Raya Haji lepas sy baru service kereta. Pagi tadi seperti biasa sy panaskan enjin, enjin sy semacam bergetar dan rpm turun naik. Ketika kereta bergerak mengambil masa yg agak lama untuk ke 10kmh. Selepas itu kereta akan bergerak normal. Tapi bila kereta perlahan atau berhenti ditraffic light. Pergerakan akan menjadi lambat kembali untuk pickup. Bila kereta diparking (berhenti) sy ada berbau sedikit hangit di bahagian enjin (adakah disebabkan saya menekan minyak dgn agak kuat ketika kereta tak pickup)tapi bahagian cover kereta tidak berasa panas. Kenapa itu berlaku dan apa yang perlu saya lakukan dan berapa kos untuk repair? Dimanakah bengkel Abg Mechanic? Terima Kasih.

    ReplyDelete
  129. w/salam saudara eMptiNess,

    Throttle body terlalu kotor dan perlukan penyelenggaraan dan mungkin juga stepper motor tak mengawal idling.Kos tukar throttle body sekitar rm400 berbanding servis sekali ganda lebih murah

    ReplyDelete
  130. tuan..meter gen 2 saya rosak dan tidak berfungsi..bole repair x meter..tq

    ReplyDelete
  131. salam saudara anep,

    Insyallah boleh ada sesetengah w/syop yang boleh buat,kalau teruk sangat rosakny amungkin kena tukar kot

    ReplyDelete
  132. Salam encik. Sy siti pengguna chevy optra 1.8 tahun 2006. Kenapa coolant water selalu kering dan hampir setiap hari sy perlu top up air. Dan kalau nak tukar water pump harganya dlm range berapa ya. Thanks.

    ReplyDelete
  133. w/salam,

    Olehkerana keadaan air yang sejuk hanya bila enjin dihidupkan maka ketika enjin dimatikan radiator tidak dapat menampung kepanasan dan air mengering perlahan-lahan dan seterusnya menyedut air dari reserve container dan menyebabkan ia selalu akan jadi kurang.
    Penyebab utamanya adalah seperti yang saudari siti nak tukar tu iaitu water pump,dan tukar water pump pulak kena buka timing belt set sekali dan biasanya orang akan tukar timing belt sekali.Kos untuk water pump dsekitar rm100 dan upahnya sekitar rm180 kerana terpaksa buka ruang timing belt.

    ReplyDelete
  134. Assalam..
    Sy menggunakan kancil petak 850.masalah kereta saya adalah semasa on the road,steering terasa membelok kekiri walaupun sy dh buat alingmnt dn adjust chamber..dan semasa melalui jaln tidak rata,steering terasa ringan ke kiri juga..
    apa masalh sbnarnya..
    hrp dpt mmbntu,trima ksh.

    ReplyDelete
  135. w/salam saudara Muhammad Amin Mohd Nizam,steerin rod mesti ditukar dan seelok2nya kedua2 belah

    ReplyDelete
  136. Saya pengguna kereta viva 850 manual 2008. Kereta rasa gegar bila kelajuan cecah 80. Stereng pun sama. Baru buat balancing dan pomen pun dah adjust chamber tapi pomen cakap memang ada gegar sikit. Dia suggest suruh tukar driving reck. Nak confirm kan dahulu sbb kurang ariof sgt bab kereta.

    Email: mfaidzalhilmi.idris@gmaiol.com

    ReplyDelete
  137. salam,kalau tak ada masalah pada tayar seperti makan tepi dan botak insyalllah tukar steerin rod mesti ok.

    ReplyDelete
  138. assalamualaikum. saya azmi pengguna atos.
    saya sudah tukar coil plug tapi masih tak ade karen. adekah masalah sensor crenpully rosak?

    ReplyDelete
  139. w/salam,

    Jika masih tiada api,engine distributor mungkin telah rosak,gantikan distributor juga

    ReplyDelete
  140. Salam!.Tahniah saudara boleh membantu.Keta saya Merc E200K 2006 berbau petrol dlm Keta mekanik kata tangki Minyak bocor betul ke?.Mana bengkel boleh baiki Dan berapa anggaran kosnya?.tq.

    ReplyDelete
  141. w/salam ustaz,

    Harus diketahui Mercedes e200 begini menggunakan fuel pump yang selari bermaksud terus masuk dan keluar jadi biasanya sambungan fuel pump mudah rosak seal.Menukar fuel pump juga boleh menyelesaikannya selain dari tangki yang bocor.kos membuatnya sekitar rm 400-sila talipon mekanik mercedes Hasbullah di talian 013-3884653

    ReplyDelete
  142. hi.. sy nak tanya berapa anggaran kos tukar bearing baru untuk kereta hyundai atos 1.0?

    ReplyDelete
  143. Salam bro.nk tnya,kete sy wira vdo tak mau hdup enjin nye.wktu sy on kunci,ad bunyi desir fuel pump nye,tp bila crank enjin,xleh hdup.adakah punca nye disebabkan oleh fuel pam rosak/lemah @ ada kaitan ngan sistem pembakaran nye?kalau sy tinggalkan kete tu untuk 1-2 hari, waktu crank kali pertama ada bunyi cm enjin nye nk hdup,tp xleh hdup gak.wktu crank lg lpas 2,hnya ad bnyi starter je & xde bnyi cm nk hdup dh.pe punca nye agk nye ye?time kasih bro.

    ReplyDelete
  144. w/salam nurul suhana,kalau crank ada bunyi macam nak hidup itu masalah fuel pump yang tak naik minyak dengan baik,tukar fuel pump yang rosak tu

    ReplyDelete
  145. Salam tuan, saya nak tanya kat mana saya boleh beli ECU hyundai getz 1.3 manual (area lembah kelang) samada genuine parts @ halfcut. Saya dah check kat hyundai tapi tiada stok. Perlu order dari korea & makan masa +- sebulan.

    ReplyDelete
  146. w/salam,kalau kat lembah klang boleh dapat sekitar jalan kapar

    ReplyDelete
  147. Salam tuan,
    Sy guna satria neo cps, slps menukar keempat2 absorber ori proton, tetapi handling kereta masih terasa xstable huyung hayang terasa. Jd xconfident nk bw walau 100km/h. Apakah ada komponen lain problem?

    ReplyDelete
  148. w/salam saudara Hafiz Rameli,

    Saudara perlu semak semula dengan mekanik mengenai kedudukan spring absorber adakah ia diletakan dalam kedudukan yang betul,seperkara lagi jika saudara ada menggunakan balancer atau adjustable balancer pada belakang roda atau pada enjin depan yang boleh diselaraskan ia perlu diselaraskan semula atau sebaiknya tidak digunakan.

    ReplyDelete
  149. Assalam En Arsad

    Saya baru beli vitara 1.6(A) thn96 2doors. Setiap kli masuk gear akn terasa jerk. Kekdg rasa jerk tu sgt kuat. Sering jugak enjin keta susah nk start spt minyak x smpi. Setelah cuba byk kali baru boleh start.
    Apa perlu saya check dan bole rekomen workshop yg reliable sekitar puchong/seri kembngan?
    Terima kasih

    ReplyDelete
  150. w/salam

    masalah suzuki vitara tersebut ialah karburator yang perlu diservis,tukar plug,air filter dan setting distrtibutor ke rpm yang sesuai.

    2.W/syop sila dail 0133884653

    ReplyDelete
  151. Salam,

    Myvi 2009 saya dalam manual tertulis minyak ATF Dexron III. Bila saya ke kedai spare part (tahun ni nak service di luar SC)di berinya saya minyak ATF SP3. Tokey kedai kata sama saja SP 3 dgn Dexron III.

    Untuk pengetahuan, jenama SP3 tertera jenama Perodua. Benarkah myvi saya boleh guna minyak SP3? Mohon pencerahan. TQ

    ReplyDelete
  152. salam en. arsad,, sy iman dari cheras,, sy nk bertanya masalah aircond kereta myvi se 1.3 thn 2009 sy ini.. Mslhnye ialah aircond kereta sy akan terase panas apabila berhenti di traffic light ataupun jln jem,, aircond terase spt angin shj..tetapi jika jalan berjalan lancar akan terase sejuk sedikit.. Sy ade cube check kipas mase kereta berhenti,, kipas sy berpusing.. haritu sy ade suruh seorang cina untuk tengok kereta sy,, die kate kemungkinan cooling coil problem dan kos untuk itu rm660.. adakah harge itu ok?.. sy nk tnye encik apakah sebenar masalah aicond kereta myvi sy dan di manakah tempat yg ok utk sy hantar repair kereta sy ini?? terima kasihh...

    ReplyDelete
  153. w/salam saudara iman,masalah ini adalah masalah biasa myvi,kompressor perlu ditukar.kos Anggaran kompressor sekitar rm600-750,mana2 pon boleh tuakra saudara beritau saja w/syop untuk tukar kompressor insyallah ok.

    ReplyDelete
  154. w/salam saudara aku kusut,

    memang benar ia adalah sama bezanya cuma dexron adalah minyak yang diimport.Ia boleh digunakan.

    ReplyDelete
  155. kereta sy kelisa x dpt allgnment yg betul. selalu tayar mknsebelah dakah berkaitan dgn lower arm sy yg da terlalu lama

    ReplyDelete
  156. salam saudara husin,

    masalah alignment ni kalau selalu sangat makan sebelah sebenarnya disebabkan alignment yang tak sempurna,kena cari mekanik/kedai tayar yang betul-betul pandai.

    ReplyDelete
  157. Salam tuan,

    Saya pakai Mazda 3 1.6.,Terjadi kejadian yg sgt x disengajakan iaitu air teh ais tertumpah sikit di kwsn gear kereta..Sy x tau la ade yg semoat meresap msk ke bhgn dlm x sbb lps tumpah terus cpt2 lap..Boleh kacau or efek gearbox ke?..Baru jejadi ni..Lps jadi, try2 tolak gear n jon kete, ok lagi..

    ReplyDelete
  158. Salam tuan,

    Sy pki kete mazda 3 1.6..jadi kejadian x disengajakan bila air teh ais tertumpah sikit di kwn gear kereta (auto).. Lps tumpah tu cpt2 lap tp x pasti kalau2 ade yg meresap msk ke bhgn dlm..Boleh kacau or efek gearbox x?..Baru je jadi, sejam yg lalu..Lps jadi, try2 gear tu then jln kete, masih ok.,Huu..Risau sgt..

    ReplyDelete
  159. w/salam saudari Wadat,

    Air tumpah kawasan tersebut tak akan memudaratkan gear kerana hanya terdapat sedikit wiring untuk panel tetapai ianya berbalut elok,tak langsung akan merosakan gearbox.

    ReplyDelete
  160. Salam tuan..

    saya mempunyai kereta proton.saga lmst thn 2005..masalah kereta saya adalah seperti berikut :-

    1)gegaran yang kuat pada pintu dan bahagian dlm kereta jika aircond dihidupkan
    2)terasa gegaran pada enjin ketika enjin dimatikan
    3)kereta hanya boleh bergerak 360km untuk full tank

    diharap tuan dapat membantu sbb sy dah kehabisan bnyk duit tetapi masalah masih xdpt diselesaikan.jika tuan ada bengkel yg mampu selesaikan masalah sy tolong sertakan alamat bengkel tersebut.

    terima kasih

    2)

    ReplyDelete
  161. w/salam saudara afiq arifin,

    masalah kereta saudara saya rasa hanyalah tuning enjin yang terlalu rendah,apa yang saudara perlu lakuka n ialah membuat engine tuning,tukar plug,tukarair filter dan jika boleh tukar satu set throttle body,insyallah ok.Gegaran dan semua yang saudara nyatakan akan berakhir.

    ReplyDelete
  162. assalamualaikum tuan.. wiring untuk keta lame toyota ae80 1.5 standet, anggaran kos dlm brpe tu.?

    ReplyDelete
  163. Salam.

    Sy ingin bertanya kpd bro. Sy guna gen2 auto. Enjin start seperti biasa.tetapi apabila masuk gear D, enjin terus mati walaupun sy belum menekan padle mnyk lg. Selepas mati ada sikit kesukaran untk hidupkn semula. Adakah mslh oil pump atau koi api. Atau ada mslh2 lain yg bkaitan.

    ReplyDelete
  164. w/salam sekitar rm1500 untuk full wiring

    ReplyDelete
  165. w/salam saudara Azizie Azman

    Jika kereta tersebut rpm nya terlalu tinggi ia akan menyebabkan enjin mati bila gear dimasukan.RPM perlu distabilkan pada sekitar rpm900-1000 dengan melakukan tuning engine dan tukar kabel serta plug dan air filterseterusnya distributor juga perlu diselaraskan.

    ReplyDelete
  166. Salam Kembali saudara Arshad,

    RPM berada pada sekitar sekitar rpm900-1000. Sebaik sahaja masuk gear D mahupun gear L,2,R enjin kereta tetapi mati.

    ReplyDelete
  167. w/salam saudara azizie azman,

    saya rasa sensor gearbox auto tak dapat menerima isyarat dengan baik,perlu tukar sensor.

    ReplyDelete
  168. salam...tuan mekanik/blog..saya nak tanya..kereta mak saya,kenari aerosport ada masalah hilang pickup..bila tekan minyak,lambat pickup dy..pastu 1 hari tu engine berasap..saya syak sebab minyak hitam bocor (nampak minyak hitam keluar)dan terkena kt tmpt yg panas kt engine(xtau nama)sblum ni pernah dah jadi..pastu dh repair..dan skrg jadi balik...dulu mekanik kata ada masalah dgn valve..sbb tu xdak pickup..pernah dh tukar mcm plug/coil dlm valvee tu...mintak nasihat sikit..apa yg perlu buat..dan harga utk repair..

    minta maaf sebab saya ni x berapa pandai tntg kereta...

    ReplyDelete
  169. w/salam,saudara hijau kuning

    Kereta itu perlu di lakukan engine tuning,tukar air filter dan adjust distributor untuk dapatkan rpm sekitar 900-1000 akantetapi jika pada air filter ada minyak hitam kereta tersebut harus melalui top overhaul dan kosnya sekitar rm1000

    ReplyDelete
  170. salam, saya pakai kereta persona elegance auto.. biasa lepas start enjin masuk gear D kereta rasa sangkut2 sengguk, kadang2 bila berenti kat traffic light enjin mati klu masih gear d. masa jalan pun sometime ada rasa sengguk2.. pickup pun xde. dah pegi bengkel n tukar throtle body baru tp mslh ttp sama.. bengkel kata ignition coil xde mslh.. mcm mana saya nak buat n kat mana bengkel yg recomended?

    ReplyDelete
  171. w/salam saudara umai,

    Tukar kabel plug dan plug kerana saya rasa ada pecah pada kabel.

    ReplyDelete
  172. Salam en.arsad.saya baru memiliki ford ranger xlt intercooler turbo 2.5.masalah yang dihadapi adalah enjin terasa seperti kehilangan kuasa untuk memecut dan dan di hiway cuma mampu pergi sekitar 120kmj dengan aircond.keupayaan menaiki bukit juga terjejas seperti membawa barang yg berat.juga respond padle minyak juga lambat.penggunaan minyak juga banyak.

    ReplyDelete
  173. w/salam saudara khairil anuar,

    apa yang saudara perlu lakukan ialah membuat bleeding minyak pada fuel regulator jika enjin gunakan minyak disel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih en arsad.kereta saya menggunakan minyak diesel.selain dari itu adakah perlu saya service injector/turbo? berapa anggaran kos nyer?satu lagi meter RPM tidak berfungsi.apakah yang perlu dilakukan dan berapa anggaran kos.terima kasih en arsad.

      Delete
  174. sama2 saudara khairil anuar,

    injector /turbb hanya perlu gunakan cleaner sembur pada ruang injector/turbo.

    RPM tak berfungsi selain daripada putus fuse ada juga yang rosak biasanya sebab meter itu sendiri.

    ReplyDelete
  175. Salam....saya pakai honda city idsi *i think* bile saya start keter and on aircond, ade bunyi yg sgt bising pada enjin depan. Tp bile off bunyi tu senyap...n bile on aircond mmg sejuk...cuma ade bunyi tu. Skrang ni, apa harus saya buat? Nak betulkan apa je? N anggaran costing die berapa eh? Tq...

    ReplyDelete
  176. salam..sy ade masalah kereta kancil sy ni..enjin kereta slalu minyak itam kurang..taun lepas dlm bulan 10 tetiba enjin kereta rosak..air sudah campur dengan minyak itam..jd ade satu pomen suruh tukar enjin 2nd jd sy tukar..lpas tukar dah oke tp lama2 bawak 2 tersedak2 bila tukar gear..paegi lg kt pomen lain dia ckp kaburetor rosak..jd tukar lg kaburator tp maslahnye timing dia kuat sgt..awal bulan 3 taun ni syg pegi bengkel lg sbb xtahan bunyi kuat sgt..pomen 2 servis kaburator..lpas servis kete masih tahap sama dan lebih teruk kereta tersedak2..sy terus pegi kt pomen lain..pomen ni plak cakap kne buat top overhoul..jd sy terus bt top overhoul pas2 tukar contact point..skrg kete masih mcm tersedak2 ckit..enjin masih bergegar tp bunyi dia dah senyap ckit..tp bila panas gegar dia kuat..ape sebenarnye masalah dia? sy dah buntu..duit pn dah abis beribu tp masalah xselesai

    ReplyDelete
  177. Salam bro
    saya punya seatbelt rectractor (saya xberapa tahu nama dia) yang ada spring and gear tu rosak
    so ingat nak beli baru
    ada jual tak?
    kereta jenama ford ranger hurricane

    ReplyDelete
  178. w/slm abu hurairah

    ada tapi tmpt tertentu je sepert kdai alatganti terpakai dan ford ranger je

    ReplyDelete
  179. w/salam saudara afif

    masalah tersedak ni akibat nisbah minyak dan angin yang tak berapa elok,kena dajust distributor dan jika guna contact point perlu diselaraskan dengan baik juga jika terdapat kabel plug yang pecah atau bocor enjin juga mudah tersedak,perlu juga periksa penutup warna hitam distributor,tukar jika pecah dan rotor distributor juga perlu ditukar.

    ReplyDelete
  180. w/salam saudari nurul nadiah

    bunyi tu datang daripada belting yang kendur ataupun bering adjuster dan bering kompressor.

    Kos tukar tersebut kira2 rm200

    ReplyDelete
  181. Salam, saya ingin bertanya, berapa kos penukaran distributor untuk proton satria 1.3 Fuel Injection.. dan dimanakah bengkel yg tuan cadangkan? Kereta saya kadang2 mati enjin secara sendiri dan kdg2 sukar untuk start.. top overhaul, thortle body pun sudah ditukar.. adakah masalah diatributor?

    ReplyDelete
  182. w/salam,

    Enji yang mati sendiri dan sukar dihidupkan adalah masalah fuel pump,jika fuel pump elok insyallah kereta mudah dihidupkan dan tidak mati.

    ReplyDelete
  183. Hi en arsad...sya mau tanya sikit tak banyak .... Sya bwa keta iswara lmst..masalah keta sya ni ah lain oh..kadang2 ah lia mcm kuda oh henjut di jalan oh.bila sya henti tepi jln oh sya kasih buka itu angin filter sya kasih pam itu minyak kluar dri cabuletar itu sulah ok oh. Lanti 2-3 minggu ah lia latang lagi itu mcm oh haiya sya kuat susah hati mah. Iutu pomen ah sudah tak tau apa mcm sdh oh dia ckp tukar cBuletar bru sja oh . Ada betui ka en arsad . Itu ca buletar kuat mahal oh takut lanti sulah tukar masih sama apa mcm leh oh en arsad minta tolong sikit la....

    ReplyDelete
  184. Kipas aircond kereta direct wayaring? Boleh ka tau tidak?

    ReplyDelete
  185. Salam hormat tuan mekanik,
    Tumpang tanya satu soalan.. saya guna kreta nissan sentra n16.. kalau dlm keadn enjin sejuk (pagi atau parking lama, atau parking masa hujan), bila start enjin , enjin mcm nak mati dan kadang2 mati.. kadang2 rpm turun dan enjin tak stable, dan kluar asap berbau busuk.. apa masalah ni ye.. mohon bantuan..tq

    ReplyDelete
  186. Hi En simyt Jeff,

    Itu macam kalu lu sndri sutak itu jawapan lo,mesti tuka itu carb lo,kalau tatak mau tuka lu angkat pigi servis lo!

    ReplyDelete
  187. w/salam saudara addy,

    masalah ni masalah sistem pernafasan seperti throttle body dan yang berkaitan seperti penapis angin pada hose ke penutup head yang perlu ditukar juga tukar throttle body insyallah ok

    ReplyDelete
  188. w/salam Hanesyn Natasha,

    Kipas a/con boleh wiring direct cuma jangkahayat kipas tersebut lebih cepat.

    ReplyDelete
  189. Mr. Arsad sy pyer n16 bulan lps breakdown...tengah bawak tetiba mati sndiri...tp sblm tu mmg ader jerking...idling dlm 800 ke 700 rpm...start x hidup dah...check enjin berkelip..da bwk repair tukar pluq n coil 2 biji pki yg china pyer check enjin stil menyala...pki yg hafcut br padam...tp kekadang ader jerking lg mcm dulu tp x sekerap dulu...kekadang start enjin pastu mati lagi...start mati...pastu sy start paksa tekan minyak kasi rev ckit dia meletup2 mcm semput2 pastu ok .... xtau lps ni jd lg ke x...plzzz otai..kereta sentra 1.8 2002

    ReplyDelete
  190. Assalamualaikum En Arsad.

    Nak tumpang bertanya juga. Kereta saya Avanza 1.3 berusia 9 tahun.

    Sehari dua ni dia start jerking.

    Dalam keadaan free gear pun dia gegar. Kalau tengok kat rpm dibawah 1. Ketika kereta gegar (dalam keadaan free gear) jarum rpm turun dan naik. Gegar seperti enjin nak padam.

    Di bahagian engine.. bila tekan accelerator akan ada spark di luar spark plug.

    Getah2 di kawasan engine banyak yang dah pecah. Termasuk di kawasan "kotak" spark plug tu. hehe tak tau apa nama kotak tu.

    Agak2nya apa sebab dia ye.

    Terima kasih banyak2.

    Zalifah.

    ReplyDelete

Terimakasih yang tak terhingga kepada Tuan/Puan/Dato/Datin/Yang berhormat/Encik/Cik Puan serta saudara/i pengunjung blog yang budiman . JUTAAN MAAF DIPOHON jika pertanyaan lambat dijawab.Segala soalan PASTI akan dijawab dan jawapan akan menyusul seberapa segera,sila kembali semula untuk melihat jawapan!

Diharapkan kepada Tuan/Puan/Dato/Datin/Yang berhormat/Encik/Cik Puan serta saudara/i pengunjung budiman yang mengajukan soalan supaya memberikan gambaran keseluruhan kerosakan dan jenis kereta supaya jawapan yang terus kepada masalah dapat diberikan.

Jutaan terimakasih juga kepada yang memberikan sumbangan jawapan berdasarkan penggunaan model kereta yang sama dan pastikan model kereta juga diberitahu ketika mengajukan soalan.
Semuga apa yang diutarakan dalam jawapan dapat memberikan sedikit sebanyak manfaat untuk semua.

Nota:Kos baiki dan alatganti adalah anggaran,ia mungkin lebih atau kurang,Harap maklum!

Nota penting:Jangan ajukan soalan pada ruangan Google Reply untuk pos lama tahun-tahun sebelum 2016,Ini kerana soalan tersebut tidak akan dipaparkan oleh Pihak Google,saya akan siarkan soalan yang tidak dapat dijawab pada ruangan Google Reply ini pada pos saya di Google Plus beserta pencerahan dan penyelesaiannya.

Apa yang terbaik datangnya dari Allah dan yang buruk itu datangnya dari kekhilafan diri saya sendiri,

>