Mekanik kereta: Pelarasan enjin
Jika Mahukan Panduan Dan Nasihat Dari Mekanik
Anda Boleh Whatsapp Terus Ke+60173023492 Maaf buat masa ini hanya Whatsapp saja yang dilayan!

Mar 31, 2012

Pelarasan enjin

Pelarasan enjin ataupun biasa dipanggil (engine tuning) adalah mengenai pelarasan minyak dan api dalam pembakaran supaya ia bertindak mengikut kadar yang betul dan seterusnya menstabilkan RPM.

Jika didalam sistem karburator pelarasan begini dilakukan secara manual dengan menyelaraskan skru minyak dan angin pada karburator serta sedikit pelarasan pada api melalui distributor.
Engine tuning begini juga memerlukan plug,air filter dan kabel plug yang berfungsi dengan baik supaya apa yang dipanggil IDLE enjin dapat dicapai. Untuk mencapai kelajuan RPM pada sekitar 900-1000 adalah amat sesuai untuk engine berjalan dengan baik walaupun ketika aircond dihidupkan.
Pada kebiasaannya tindakan aircond dan kompressor akan menyebabkan RPM enjin menurun sekitar 100 RPM.Pada sistem karburator penurunan RPM tersebut akan disesuaikan dengan suis FICD (fast idling control device)aircond yang bertindak mengekalkan RPM pada kadar yang sesuai bila aircond dihidupkan.


Manakala dalam sistem injection(pancitan minyak) engine tuning dilakukan dengan menggunakan alat diagnose digital (pembaca kod kerosakan) yang perlu ditetapkan kepada jenis-jenis kereta.Alat ini pula berhubung dengan ECU (engine control unit) yang menyesuaikannya pula dengan sistem enjin.

Penggunaan alat diagnose begini adalah lebih mudah dan kebanyakan kereta-kereta model sekarang telah dilengkapi dengan sistem ECU yang bertindak melakukan pelarasan enjin kepada IDLE ketahap RPM yang lebih stabil.

Pada sesetengah kereta yang menggunakan sistem karburator terdapat adjustment screw (skru pelarasan) pada karburator yang boleh dipusingkan untuk menaikkan RPM seperti kebanyakan pada
kereta Malaysia seperti Kancil dan Wira.


Skru pelarasan minyak betul-betul dibelakang karburator boleh dipusingkan sedikit untuk membantu RPM yang terlalu rendah dan boleh dilakukan sendiri oleh pengguna kereta sebelum berjumpa mekanik untuk melakukan keseluruhan engine tuning.

 Terdapat juga skru pelarasan minyak sedemikian pada sistem injector yang boleh dipusingkan sementara supaya RPM dapat ditinggikan sementara skru yang terletak diatas throttle body injector Wira boleh dipusingkan sedikit untuk RPM pada 1000 semula.Jika menghadapi kesulitan seperti asap yang hitam dan RPM yang sedikit-sedikit menaik hendaklah merujuk kepada mekanik.



478 comments:

  1. salam abg...boleh tunjuk kan tak cara2 setting timing kereta iswar 1.3... tolong la saya berminat untuk belajar automotif ini...

    ReplyDelete
  2. saudara iswara 1.3

    kalau dah buka dan servis karburator lebih mudah untuk setting timing dan idling enjin,pastikan juga plug ditukar baru.

    Pastikan vakum dan semua laluan minyak dan angin dalam keadaan baik.Pastikan juga manifold untuk tapak karburator dikeringkan dan dibersihkan setiap kali pasang karburator.

    Setelah semua tu di pastikan,adjust kadar angin dan minyak pada kadar 2 angin 1 minyak,pusing perlahan2 plunger minyak dan skru angin sehingga tiada bau asap yang kuat atau bau petrol yang kuat.Ram enjin sedikit jangan terlalu kuat sehingga idling tercapai,ulang proses memusing plunger sehingga idling enjin stabil.

    ReplyDelete
  3. Bagaimana adjust angin dan minyak? Skru yang sama ke?lokasi nak adjust minyak dimana?Angin pula dimana

    ReplyDelete
  4. saudara angin minyak,

    Angin dan minyak menggunakan skru dan injap yang berbeza.Yang berdekatan dengan hose minyak masuk adalah skru pelarasan minyak manakala selebihnya adalah injap angin.

    Skru minyak adalah besar dan skru angin kecil dan tenggelam kedalam badan karburator.

    ReplyDelete
  5. bro, kereta kelisa saya thn 2004 auto, pagi tadi tiba2 je bila jalan semput2..rpm ok..berhenti kat trafic light asyik mati enjin je..bila start senang hidup tapi masuk gear mati lagi....bila stop jap..ok boleh jalan tapi still semput tersengguk2...pening saya baru2 ni baru je tukar compresor aircond dan apantah barang berkaitan dengan aircond kat dashboard kat sebelah penumpang...apa problem dia ek....adakah disebabkan kaburator kotor, plug, filter minyak atau sbb lain..

    ReplyDelete
  6. saudara kelisa tahun 2004,

    masalah begini biasanya disebabkan oleh api pembakaran yang tak cukup dan ada juga yang disebabkan oleh fuel pump.

    Pastikan kereta tersebut tidak berjalan menggunakan plug yang mati,periksa plug,distributor dan pastikan juga tiada percikan api pada mana2 kabel plug,wayar atau distributor yang pecah.

    Periksa fuel pump juga di mekanik.

    ReplyDelete
  7. slm, saya ada acoord tahun 2004, baru tukar gearbox..maslah yg dihadapi ialah idling kereta, dh htr bengkel 2 kali buat servis thttle body..bila dlm D atau R pada awal2 kete sejuk ok.tp bila keta dah panas..dia akan buat hal..idling jd rendah sgt2..kdg mati enjin.tp bila letak gear dlm keadaan N dia ok plak.tpksa dkt trafik light main D masuk N (n utk kekalkan enjin tak mati)..i ada bc forum..ni adalah masalah ignition/spark coil betul ker???

    ReplyDelete
  8. saudara md b,

    masalah begini masih disebabkan oleh throttle body,servis throttle body saja tidak cukup,di throttle body terdapat alat yang dipanggil stepper motor berwarna hitam,dapatkan alatganti yang baru untuk stepper motor tersebut.

    ReplyDelete
  9. tuan sord87, berapa harga stepper motor..tp bila on atau off a/cpnd idling tak jd masalah pulak

    ReplyDelete
  10. saudara md b

    stepper berharga sekitar rm75 ke rm100.

    Untuk pengetahuan saudara servis throttle body bukan sekadar membersihkan ruang dalam throttle,terdapat gerigi dalam throttle body yang mudah patah dan akan menyebabkan enjin beralun serta mennurunkan RPM.Gerigi tersebut harus ditukar jika ia belum ditukar,terdapat repair kit untuk throttle body tersebut.

    Saudara boleh juga cuba tukar coi atau ignition jika saudara rasa itu penyebabnya tetapi pada saya itu bukan penyebab utama enjin turun prestasi.

    ReplyDelete
  11. Salam Tuan, Macamana nak tune carburater accord sm4 tahun 90. Cari skru pelarasan x jumpa. yang jumpa skru laras idle aircond je. Ekzos hitam dan bau petrol...rasanya terlebih petrol....Minta tolong jelaskan...terima kasih banyak-banyak.

    ReplyDelete
  12. saudara sm4,

    asap hitam bau petrol ,karburator tersebut perlu diservis seluruhnya,buka dan cuci bersih dalam karburator,gunakan repair kit jika ada.

    Pelarasan luaran tak membantu.

    Nota:ada skru kecil untuk adjust minyak dan angin,buka baru boleh lihat.

    ReplyDelete
  13. asalamualaikum tuan.

    saya ada wira 1.3 karburator tahun 95. masalah kereta ini bila swith off engine macam ade bunyi engine xmati sepenuhnya dlm 2 3 saat then ada bau minyak.kdg2 ok jgk..pastu nk start balik susah nak hidup. apa masalah kereta tu ye? lagi satu masalah aircond jadi xsejuk bila lama sangat parking kereta tengah panas.kalau kereta berjalan aircond ok je..

    ReplyDelete
  14. saudara wira 1.3

    Karburator kena servis sebab minyak yang terkumpul lambat dibakar bila enjin dipadamkan,karburator kotor,setting semula karb tersebut.

    2.A/cond tak sejuk bila berhenti :-
    a.kipas a/cond pusing tak kuat
    2.kompressor rosak

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum..
    saya mnggunakan wira (manual) fuel injection... masalah saya ialah, setiap kali saya menukar gear (terutamanya gear 3, 4 dan 5) terdapat bunyi yang bergetar wujud selepas penukaran gear trsebut. masala ini juga biasa saya dengar pada kertea proton yang lainnya. dah cuba adjust tepet tapi masalah tetap wujud juga.

    ReplyDelete
  16. salam tuan,
    saya mempunyai kereta jenis myvi 1.3 EZi (auto)tahun 2007 dan mengalami masalah rpm turun naik antara 600-1000 dlm keadaan idle (gear N @ P). Jika disebabkan throttle body, saya sudah servis throttle body 2-3hari yang lepas di Service Center dan dlm masa 2-3hari tersebut tiada masalah. Namun masalah sama tersebut berulang semula hari ini, akan tetapi bila saya off a/cond, rpm menjadi stabil semula tapi pada rpm 500 dan enjin seakan2 akan mati (semput). Apabila saya off enjin dan start semula, rpm enjin menjadi stabil pada rpm 700-800 dan bila saya on a/cond, rpm naik sedikit antara 900-1000 seperti enjin running dlm keadaan biasa..adakah masalah ini berkaitan dgn throttle body dan juga compressor aircond?.. mohon bantuan tuan..

    ReplyDelete
  17. saudara hairy,

    Servis throttle body adalah menukar sebahagian gerigi dalaman menggunakan repair kit.

    2.Pada throttle body terdapat stepper motr yang mengawal idling kereta (RPM) pastikan stepper motor juga ditukar.

    ReplyDelete
  18. Your site traffic can be skyrocketed and it may even help
    you to obtain more natural links. I did a simple search plus it was
    not available on any google search. Try in order to avoid a whole heap of keywords,
    a good idea would be to have 8 or less keywords.
    Here is my web page ... proxy goblin

    ReplyDelete
  19. thanks for your advice mr proxy goblin.

    ReplyDelete
  20. salam tuan...sy mempunyai wira 1.5, masaalah kreta sy ni kdg2 senang nak start,kdg2 susah nak start..jd bila susah nk start sy akan cabut salah satu wayar plug,,pastu dalam skali atau 2 kali start terus hidup..kes ni jadi tak kira masa, kalu sy berhenti saja pastu off enjin...nasib sy 50/50..kalau 2 atau 3kali start enjin tak nak hidup..sy buat cara kat atas tadilah confirm bleh hidup...apa masaalh kreta sy ni?

    ReplyDelete
  21. saudara zullot21,

    saya rasa kabel plug saudara ada short circuit,tukar keempat-empat kabel plug,periksa cap ditributor seeloknya juga tukar rotor distributor atau distributor

    ReplyDelete
  22. Salam En Sord87,

    Saya dah mati akal dengan karburetor iswara. Saya nak tanya. 1, plug hitam. So kena set air ratio kan? Skru air ratio tu, skru tu kat tengah2 nat saiz 17 kan? Correct me if i'm wrong. So nak pusing ikut arah jam atau lawan jam?
    2, atas skru air ratio tu ada satu lagi skru angin kan? Skru tu bulat tak perlu usik kan? Ker tu sebenarnya skru air ratio?
    3. Enjin knocking. Adakah berpunca dari air ratio tak cantik aka terlebih minyak? Distributor dah puas main2 retard dan advance, bunyi tak hilang2. tapet pun dah adjust

    ReplyDelete
  23. saudara iswara karburator,

    1.Bila pusing ikut jam maknanya menambahkan ,tak kira angin atau minyak,begitu juga sebaliknya,biasa diselaraskan ketika enjin hidup.

    2.skru air ratio jika dibulka banyak lubang,disekelilingnya.

    3.Tappet kena adjust ikut kesesuaian enjin ,adakalanya clearance asal tak berjaya hilangkan kncking kurangkan sedikit2.

    ReplyDelete
  24. Salam br0..sy gna myvi 1.3 se 20o8..timing kete sy kdang2 dia tinggi bla msuk gear,bla lepas klas timing jd cm biasa..kdang2 bla brek mengejut,enjin kete leh mati tiba2(tekan brek n klas skali gus)1 lg enjin sy akan kuarkn 1 bunyi cm ada cengkerik dlm enjin bla sy tkan mnyk..m0h0n br0 dpt tlg wat pencerahan untk pr0b sy..thanks

    ReplyDelete
  25. masalah bila tekan minyak berbunyhi dan RPM yang tak stabil,tinggi serta rendah banyak disebabkan oleh throttle body.

    Bawa ke mekanik untuk servis throttle body dan menyelaraskan stepper motor atau tukar stepper motor.

    ReplyDelete
  26. anggaran k0s untuk throttle body dgn stepper moto brapa ye br0?

    ReplyDelete
  27. anggaran throttle body termasuk stepper motor rm300

    ReplyDelete
  28. Salam... Abg saya nk tanya.... Klu throttle body x hidup lansung... Selalunya kalau on suis... Akan bunyi throttle body... Tp kalau x bunyi... Bagaimana kita nak buat... Kereta jenis kelisa...

    ReplyDelete
  29. yang berbunyi ketika on suis adalah fuel pump,bukan throttle body.Throttle body hanya ada stepper motor dan gerigi kecil untuk idling.Mungkin fuel pump saudara rosak.

    ReplyDelete
  30. Salam, Bang kalau skru pelarasan angin bagi carb enjin proton 12V hilang...camner nak setting ye??ade cara lain x untuk ganti skru tu..dekat dalam skru tu ade spring sekali..sebab skru tu xde jual la...mohon pendapat pakar...tq

    ReplyDelete
  31. saudara ,

    Hilang skru spring tu kena gak cari ganti ,memang susah nak setting tanpa skru tersebut kalau ditutup dengan skru lain boleh ,tapi enjin amat susah nak setting,kadangkala meletup.

    Cuba cari di kedai potong kereta,mungkin ada skru dari carb yang tak dijual/rosak boleh digunakan

    ReplyDelete
  32. Brp kos tuning kete myvi 1.3 ezi model 2010?

    Myvi AHC owner

    ReplyDelete
  33. sekitar rm 100 saja jika tukar plug dan air filter!

    ReplyDelete
  34. Saya menggunakan kereta jenis Honda 1.6 EJ96 Enjin D16A...baru2 ini enjin saya bergegar dan mati bila dlm keadaan statik...tp enjin senang dihidupkan

    ReplyDelete
  35. Saya menggunakan kereta jenis Honda 1.6 EJ96 Enjin D16A Vtec..baru2 ini Enjin bergegar dan mati bila dalam keadaan statik..Enjin senang dihidupkan

    ReplyDelete
  36. bro sya ada iswara 1.3 thn 2000 baru2 ni cdi hangkang dah tukar recond tpi pas 2 bln tiba2 enjin pula begegar@semput dan bila pijak clutch trus enjin mati bila cek plug memang dah kotor dan dah cuci pun tp 1 2 hari ni penyakit semput@gegar dtng balik apa masalh tu bro??

    ReplyDelete
  37. bro..nak tanya sikit ni pasal enjin keta..sya ada iswara 1.3 thn 2000..2 3 bulan lepas keta hangkang cdi pas tu bila dah tukar cdi baru ok jap baru2 ni penyakit semput@gegar dtg balik bila pijak clutch enjin mati..dah cuba cuci plug tp masih lagi enjin gegar? adakah masalah cdi,plug tau cable??tq..

    ReplyDelete
  38. masalah semput terjadi sebab karburator yang kotor,jika pijak clutch enjin mati sebab enjin tersebut sebenarnya tidak pada keupayaan sebenar

    1.Tukar kabel plug dan adjust distributor ketahap yang sesuai,rotor juga perlu ditukar.

    ReplyDelete
  39. saudara anuar mokhtar,

    periksa fuel pump saudara,fuel pump yang berhenti tiba2 akan menyebabkan kereta berhnti seketika,fuel pump saudara hampir rosak .

    ReplyDelete
  40. Salam...sy nk tnya pasal kereta sy...kereta iswara aerobat...jarum rpm langsung x bergerak....statik kt no.1 walaupun kereta dh jln ngn kelajuan 100km..apa mslh sebenrnya erk??..mohon pencerahan dri tuan

    ReplyDelete
  41. Saudara yang bertanya RPM,

    Tukar meter Rpm kereta tersebut adalah penyelesaian terbaik.

    ReplyDelete
  42. salam bang, saya nak tanye utk toyota ipsum, ms stop n aircond on, rpm serendah 0.6; so kete tersedak2. pastu ade bau minyak tp cek2 xde minyak bocor. ade kaitan ke bau minyak dgn tuning tu?

    thanks..

    ReplyDelete
  43. @Anonymousmemang ada kaitan dengan tuning,bila rpm rendah minyak akan disedut dengan lebih kuat oleh injektor atau karburator jadi bila ia tidak dapat dibakar sepenuhnya sebab kesilapan pada tuning akan menyebabkan bau petrol merebak keluar.

    Tuning kereta tersebut perlu dibaiki supaya rpm berada pada sekita rpm900-1000

    ReplyDelete
  44. @AnonymousKaitan dengan tuning memang ada,rpm yang rendah akan menyebabkan petrol yang disedut masuk untuk pembakaran tidak terbakar sepenuhnya dan akan menyebabkan bau merebak keluar dari mana2 rongga terbuka seperti melalui hose injektor dan air filter,tetapi perlu juga memeriksa jika terdapat hose petrol yang bocor kerana rpm yang sangat rendah

    ReplyDelete
  45. terima kasih bang utk jawapan kat atas. selalunya brape kos utk tuning toyota jenis ipsum tu ye?
    thanks!

    ReplyDelete
  46. salam bang, saya dah pegi cek kete ipsum tu, mechanic detect rosak O2 sensor rupanya.

    ReplyDelete
  47. @Anonymoussalam,alhamdulillah,o2 juga sebahagian dari penyebab rpm jadi tak stabil kerana kekurangan 0ksigen dalam enjin.

    ReplyDelete
  48. I would like to thank you for the efforts you've put in writing this website. I am hoping to check out the same high-grade content by you later on as well. In truth, your creative writing abilities has inspired me to get my very own website now ;)

    Also visit my website :: plus de vue sur youtube

    ReplyDelete
  49. Salam saudara,
    sy pemilik wira 1.5 manual thn 2001,enjin jenis mmc 4G15,masalah sy,pd waktu pagi pedal minyak dgn clutch susah nak balance,bila salah balance rpm trus naik 2000,lps tu rpm x stabil,antara 1300 & 1000,sy da tukar servo kit yg baru,yg lame pn masih elok lg,spark plug pn sy da tukar baru,ps 2 mggu masalah yg same dtg lg,knp ye saudara?sy cadang nk tuning balik je..tp apakah masalah utama kete sy ni yek?terima kasih saudara..

    ReplyDelete
  50. @Anonymousmasalah ni masalah throttle body,gunakan repair kit untuk baiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam saudara,
      brape harga throttle body repair kit?
      Dan,brape kos kalau anta kedai utk repair yek..terima kasih byk..

      Delete
  51. @Anonymouskos repair kit dibawah rm100 dan termasuk upah sekitar rm150

    ReplyDelete
  52. salam bos,,saya ada masalah mengenai aircond,,time enjin hidup on acond rpm drop 2k,,banyk dah saya hantar dekat pomen2 semua tak jadi,,ficd dah pasang,tb,plug n cble dah tukar,,cume fuel pump belum lagi...kereta time tak on acond ok je tak de semput2..rase2 apa penyebat nye,,time pagi2 susah nak start..kereta perdana evo 3..

    ReplyDelete
  53. @kozi92masalah ni adalah masalah stepper motor yang berwarna hitam terletak pada throttle body,kalau takde parts tukar satu set throttle body.

    ReplyDelete
  54. saya dah tukar dah stepper motor baru nie yang bergigi 2,,last2 tukar skli dengan tb...result masih sama...fuel pump kemunkinan berkaitan tak dengan timing nie..time buka ancond..sebab kereta saya pagi2 susah nak start..

    ReplyDelete
  55. @kozi92timing rendah susah start,saya rasa exhaust sensor tak ok tkr dulu,oksigen krg

    ReplyDelete
  56. Ok bos saya try tukar dulu...takdi saya tukar fuel pum tak jadi jugak...kalu ok saya info balik.k.salam

    ReplyDelete
  57. Salm bos,,saya dah tukar sensor exzos 2,,tapi keputusan masih masa macam dulu,,tak tau dah saya nak buat ape,,harap2 bos boleh bantu saya..sebab pomen kate wiring kereta saya kacuk..ke ada masalah ECu..

    ReplyDelete
  58. @kozi92kereta ni guna iafm ke,kalau iafm maknaya ada rosak pada iafm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perdana sy pn alami maslh yg sama,tp enjin sei..mcm2 dh tukar tp mslh ttp sama timing x boleh maintain..mohon pendapat tuan..

      Delete
  59. @Arsad mekaniktuningkan distributor pada rpm rendah dan pastikan fuel filter tak terlalu kotor,gantikan juga fuel filter

    ReplyDelete
  60. Salam saudara,
    masalah sy,kereta kadang2 tersengguk sewaktu mgunakan gear 3 & 4,tp masalahnya ia berlaku hanya ketika sy gunakan aircond,jika tanpa aircond ok..apa masalah wira 1.5 manual sy ni..terima kasih byk..

    ReplyDelete
  61. @Ishida Uryumasalah tersengguk selepas memasang suis a/cond adalah berkaitan dengan prestasi enjin.Olehkerana magnet klac pada kompressor bertindak melekat dengan pulley kompressor ,ini menyebabkan kuasa enjin akan berkurangan tambahan lagi jika kuasa enjin memang telah kurang.

    Cara yang mudah mengatasinya adalah dengan menukar spark plug termasuk kabel serta menukar air filter.Akan tetapi jika ada terdapat wayar pada distributor/coil yang pecah bahagian tersebut juga perlu ditukara atau baiki.

    Cara ini dapat meningkatkankuasa enjin lebih baik untuk menahan kemasukan a/cond

    ReplyDelete
  62. Saya ada kancil 850 manual, rpm kancil mcm saya nie stabil sepatutnya berapa?bila ekon di on, rpm sepatutnya jatuh banyak tak?, mcm mana nak adjust angin dan minyak?saya sudah buka penutup air filter tapi tak jumpa skrunya, adakah perlu saya buka tapak yg menutup air fikter sekali?, kalu dah jumpa skru angin, saya perlu pusing ikut arah mana untuk menambah angin masuk sekiranya saya pandang drp depan enjin?

    ReplyDelete
  63. @Anonymousjika tanpa a/con idling enjin adalah sekitar rm900-1000 dan bila ada a/cond sekitar rm1100 atau 1000

    2.Tukar FICD kereta kancil tersebut untuk membaiki idling untuk a/cond

    3.Terdapat satu skru minyak pada karburator dan satu skru angin untuk melaraskan enjin pada idle akan tetapi jika FICD saudara rosak ia masih tidak akan meninggikan timing enjin jika a/cond di onkan,untuk itu pastikan FICD berfungsi sebelum memusingkan skru minyak dan skru angin pada karburator

    4.Skru minyak besar dan boleh pusingkan arah ikut jam untuk tinggikan timing enjin manakala skru angin agak kedalam an boleh juga dipusingkan sedemikian.

    ReplyDelete
  64. @Arsad mekanik.
    Salam..sy ad mslh pd vios(G) thn 2005..mslhye ialah Bile Kite Muskan kunci u start kete..lampu di meter smue hilang kecuali lampu Pintu n y wrne Oren..bl bkak bonnet dpn n lpskn blik, bru smue lampu menyale..bl enjin dh blh start, lampu kuning Oren x mati2 pn..np ye..time ksh

    ReplyDelete
  65. w/salam,

    Lampu oren tu lampu sensor ekzos dan biasanya tidak akan padam jika ada maslaha pada ekzos sensor.kecualilah jika tukar ekzos sensor.

    ReplyDelete
  66. salam tuan..

    saya dah servis karburator dan nak setting kadar angin dan minyak pada kadar yang betul.

    boleh tuan terangkan di mana kedudukan skru angin dan skru minyak serta cara untuk setting skru bagi karburator kereta corolla dx ke70?

    ReplyDelete
  67. @corolla dxkedua skru tersebut berdekatan antara satu sama lain di sebelah spring minyak turun naik

    ReplyDelete
  68. saya pakai kereta VIva 1.0, mengalami kerosakkan gegaran pada enjin.. saya dah hantar service 2x. 1st mekanik tu tukar maulting dan serice air-cond tapi dalam 2minggu kereta saya bergegar semula dan naik logo enjin di meter kereta saya. lepas tu saya hntar bengkel yang sama dia cakap masalah throttle body rosak. Boleh saya tahu punca sebenar kerosakkan tu dan perlukah saya tukar baru??? sebab makenik tu cakap ken atukar baru??

    ReplyDelete
  69. @farhah marbawibilamana a/cond jadi masalah menyebabkan gegaran masalah tersebut datang dari idle air motor valve yang terletak pada throttle body.Olehkerana spare part tersebut susah didapati maka jalan terbaik adalah menukar throttle body.

    ReplyDelete
  70. Salam..kalau kereta bergetar bila hidupkan aircond sbb pe ye?

    ReplyDelete
  71. @abdul fatahw/salam timing enjin terlalu rendah,tuning enjin tersebut ke rpm idling iaitu rpm900-1000,tukar plug

    ReplyDelete
  72. Salam tuan,saya nak tanya.saya pakai nissan bluebird u13 dugong enjin sr 20 N/A.Masalah saya adalah enjin tiba2 mati bila saya bawak perlahan atau semasa penukaran gear dari tinggi ke rendah.kadang2 enjin2 mati kadang2 tak..adakah masalah berpunca dari dsitributor sebab saya lihat ada leaking atau perlu tuning..untuk enjin u13 ni dimana terletak soket tuning.tq

    ReplyDelete
  73. @Singa Rakyatenjin demikian perlu gunakan code reader untuk detect kerosakan yang saya syak pada sensor.

    ReplyDelete
  74. @Arsad mekanik

    Bro. RPM xsteady sekjap tggi skjap rndah wlupun sdh tuning. ap mslah tu bro? ty

    ReplyDelete
  75. @AnonymousThrottle body problem (stepper motor). kalau guna karburator,karburator problem

    ReplyDelete
  76. perlu tukar karburtor baru ka bro?

    ReplyDelete
  77. @AnonymousKalu nak tukar pon boleh kalau tak servis aje pon ok!

    ReplyDelete
  78. Assalam. .saya pengguna kereta wira 1.5 manual. .tdi pagi saya pandu kire ok lgi,tp dlm 30 minit perjalanan sya berhenti ytba2 krte sya mati. .enjin ok,asal kan nak stop krta enjin mati. .knp ya

    ReplyDelete
  79. Assalam bro,kereta yg sye guna skrng wira 1.5 manual. .tdi pgi start enjin ok. .dpt jln. .tp dlm sejam g2. .enjin mati. .start enjin mmng hdup. .asal kan stop kereta enjin mati. .fuel pump dha tkar,cdi dha tkar,cable spark pun dha tkar. .karburator bru. .bleh taw pa sbb nya

    ReplyDelete
  80. @Lim Aliffw/salam,periksa disekeliling karburator dan distributor,hose2 kecil vakum untuk idling mestilah jangan tercabut atau pecah,jika ada yang pecah gantikan semula terutamanya pada atas kerburator dan distributor.

    ReplyDelete
  81. Sya pemilik toyota avnza 1.5 auto..smasa bergerak enjin kereta mati secara tiba2 dan kadang2 ok..tp bila bhenti dan start enjin smula tada masalah..apa punca peemasalahan tersebut?

    ReplyDelete
  82. Assalamualaikum, tuan saya nak tanya berkaitan dgn clean throttle body. kereta saya jenis toyota camry 2.0/ thn 2008. sejak akhir ni kereta saya ada vibrate kerana idling rpm turun hmpir 500, semasa accond on. keadaan ini berlaku semasa gear di tahap P dan N. sblm ni, workshop akan buat clean throtle body setiap kali servis, dengan cara tembak pembersih clean throtle body di bahgian dpn. tetapi kali ini, pomen kata dia nak cuci cara cabut throtle body, dan cuci secara manual. saya bimbang juga, ada kesan sampingan tak dengan cara ini, sbb xda pengalamn servis cara begini

    ReplyDelete
  83. @hadiyyahw/salam,throttle body sebenarnya perlu diservis dengan membuka keseluruhan throttle dan menukar semua gear kecil dalaman menggunakan repair kit bukannya sekadar membuat semburan,jadi perkara yang akan mekanik lakukan adalah yang paling baik dan banyak mekanik melakukan servis demikian untuk mendapatkan idling engine yang lebih sempurna dan bertahan lama.

    ReplyDelete
  84. @Faizol Ricaw/salam,saya rasa fuel pump adalah punca rosak demikian tapi jika minyak yang kotor serta fuel filter yang tak pernah ditukar adalah penyebab utama juga rosak secara tiba2

    ReplyDelete
  85. salam saudara,sy ade iswara 1.3,masalah kete sy tu enjin kete susah nk hidup,bile da idup ditekal pedal minyak kete perlahan2 mati dan ketika kete mati sy lihat ade minyak petrol terpancut keluar dari mulut kaburator,bila start blik langsung xnak idup sedangkan minyak petrol trus terpancut dari kaburator..ape masalhnye??

    ReplyDelete
  86. @Millow Coughfeew/salam,karburator tersebut perlu diservis dan ditukar sebahagian injap kecil dalaman menggunakan repair kit dan seterusnya disetting semula.Minyak telah dipam masuk dengan banyak ke dalam karburator adalah punca masalah ini.

    ReplyDelete
  87. kat mana saya nak dapat repair kit utk clean throttle body. repair kit ni satu set atau berasingan?

    ReplyDelete
  88. Assalamua'laikum Tuan.

    semalam saya keluar dengan kereta wira 1.5 manual carburetor saya. tiba-tiba, baru jalan tidak lebih 2 minat saya terdengar letusan kecil di ekzos kereta dan enjin kereta saya tiba-tiba padam.
    mula-mula saya suspect minyak habis sebab kebetulan fuel warning pon sudah menyala. tapi lepas saya isikan minyak kereta masih lagi gagal dihidupkan.
    saya cuba hidupkan juga enjin, akhirnya kereta berjaya dihidupkan, tetapi timing menjadi terlalu rendah dan apabila saya cuba tekan pedal minyak, enjin akan padam. bila nak hidupkan semula enjin, sikit punya susah.
    sekarang kereta saya tersadai. boleh tuan berikan beberapa cadangan untuk mengatasi masalah ini?

    terima kasih daun keladi.

    ReplyDelete
  89. @hadiyyahRepair kit hanya boleh dapat di mana-mana car spare part shop,beritahu model atau kereta apa insyallah ada

    ReplyDelete
  90. @fendyw/salam,

    masalah ini masalah karburator,servis karburator wira tersebut.

    ReplyDelete
  91. Replies
    1. Salam tn..TB dh 2 kali sy tukar tp maslh ttp same.timing ttp x maintain.kadg2 wlpn tutp aircond.timing drop smp mati enjin.

      Delete
  92. @Mohd Kamilw/salam,Pada throttle nbody terdapat stepper motor yang bentuknya berwarna hitam dan berwayar melekat pada throttle body,tukar alat tersebut untuk idling enjin

    ReplyDelete
  93. Salam tn,stepper motor telah sy tukar bersama TB,tp keadaan enjin mash sama..timing ttp tggi rendah,mohon pendpt tuan.tq

    ReplyDelete
  94. @Mohd Kamilw/salam,pada throttle body juga terdapat satu pelarasan yang dipanggil air flow sensor atau throttle position sensor,gantikan sensor tersebut juga.

    ReplyDelete
  95. salam...saya pakai iswara 1.5
    baru2 ni enjin kereta saya semput dan bergegar...kalau bawak laju hilang sikit semput dan gegar tu...kalau bawak perlahan semput tu datang balik...tapi x penah mati enjin...apa masalah kete saya sebenarnya...

    ReplyDelete
  96. @Mior Ihsanw/salam,servis karburator insyallah ok,buat tuning sekali

    ReplyDelete
  97. Salam
    Sy nk tanye masalah mengenai enjin produa rusa 1.6 caberator
    Punca kerosakan timing belt putus dan sy dh buat top overhoul, valve pon dh granbal, head dh skim...dh siap pasang semua bile start pusingan enjin agak berat dn susah nk hidop kene tekan minyak bru hidop dn bile enjin dh hidop timing turun naik...
    Mcm mne ye..sy dh pening nk adjust..

    ReplyDelete
  98. @nurashidkin md sallehw/salam,buka semula timing belt betulkan sehingga tepat,timing belt pasang lari gigi satu tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam bro
      boleh x tunjuk kan gambar cara setting belt rusa tu?
      kat mane (f) , kat mane (titik pd pulley camshaf)
      Saye pon pening jugak nie...
      tolong2

      Delete
  99. Salam bro boleh tunjuk kan gambar making timing belt perodua rusa x?
    sy pon x faham making nye...
    (F) making tu ke mane?
    (Titik pada pulley cam shaf) making tu kat mane ye?

    ReplyDelete
  100. @Mohd Rashid Bin Ismailw/salam,kalau buka dulu tak set marking,ada kemungkinan juga head valve setting tak betul,pastikan dulu pusing valve pada kedudukan TDC iaitu 2 ekzos buka dan 2 inlet tutup,lepas tu markingkan semula timing belt atas dan bawah,bawah pada titik tengah bawah ok je atas dia ikut sekali..
    Maaf Gambar tak ada !

    ReplyDelete
  101. saya pakai kereta kelisa auto 2003..saya baru tukar enjin mounting tp masih juga gegar..drive shaft pon dah tukar baru..tayar pon dah baru tp body masih gegar bila pasang econ pastu berkeadaan gear D msa brenti kat traffic light atau jem mmg gegar kuat..apa masalah nya ye...lepas tu slalu leaking tmpat oisel gearbox..baru tukar 2 minggu leaking semula...kenapa ye..oisel timing belt pon slalu leaking...mohon pencerahan...apa patut saya buat

    ReplyDelete
  102. @norhafizah ripinw/salam saudari norhafizah,pada kelisa terdapat alat untuk a/cond idling yang dipanggil FICD berbentuk hitam ,tukar alat itu.Selain tu minta mekanik periksa semu hose kecil vakuum a/cond dan enjin ,tukar jika keras dan pecah.

    Mengenai leaking ni adalah bergantung kepada pomen memasang oil seal jika pasang dan kertuk oil seal mudah pecah,saranan saya carilah pomen yang agak mahir dan tliti supaya leaking u tak bocor kembali setiap kali tukar

    ReplyDelete
  103. Salam bro.. sy baru servis wira se 1.5 sy. Masalah skarang idiling jd tinggi skarang. Mcm mana nk selesai maslah ni.. keta mkn minyak skaranng. Tq..

    ReplyDelete
  104. @matt redzaw/salam,saudara perlu servis trottle body dan buat tuning enine

    ReplyDelete
  105. Dh tune bro.. pomen tu gtau tb rosak. Ada short.. dia soh tukar.. ada cara lain ka bro?

    ReplyDelete
  106. Bro nk tanye...sy guna lmst saga 1.3 ...rpm d tk nk turun2 la..dah pansakan enjin pun sama..rpm kt 1.5..cm mana ek

    ReplyDelete
  107. @izzat ismailw/salam,rpm akan ada masalah bila banyak habuk dalam enjin,ada wiring kena air dan karb/trottle body yang amat kotor ,tukar air filter,plug ,srvis trottle body dan adjust rpm gauge pada trottle body.Jika enjin di tekan minyak beberapa kali juga dapat membantu menurunkan rpm serta merta tetapi apa yan diatas perlu dilakukan supaya ia tak berulang.

    ReplyDelete
  108. @matt redzaadjuster bentuk hitam pada throttle body boleh diadjustkan selain tu servis throttle body pon bole turunkan rpm yang punca dari karbon banyak

    ReplyDelete
  109. Tb dh servis.. adjuster snang x nk adjuster? Kalo rosak boleh tkr x?

    ReplyDelete
  110. @matt redzatukar stepper motor pada trottle body.

    ReplyDelete
  111. tuan..sy ada kancil thn 2000..dah tua dah..kira nak full servis maklum lar keta dah tua...nak tnya pandangan tuan ne...pa part penting yg ptut d servis dan dtukar untuk keta lma bgni..mohon nasihat tuan..tq

    ReplyDelete
  112. @petrick benedictw/salam,keta beini jika dah lama tak digunakan,tukar plug,minyak itam,air filter,contact point,timing belt adalah wajib,selain tu pastikan semua hose brek dan hose minyak petrol tak bocor,tukar juga fuel filter.

    ReplyDelete
  113. Slm...saya nak tanya sikit, adakah tuning enjin dapat mempengaruhi penggunaan minyak kereta? Satu lagi adakah top speed sesebuah kereta juga berkait dgn tuning enjin. Ini kerana kereta viva elite 1.0ez saya hanya mampu cecah top speed 130kmj sahaja dan agak makan minyak. Terima kasih atas penerangan

    ReplyDelete
  114. @Effendy Abdullahw/salam

    Engine tuning memang mempengaruhi penggunaan minyak,ini kerana bila engine tuning dilakukan rpm akan berubah dan jika ia disetkan terlalu tinggi penggunaan minyak akan bertambah.

    2.Speed keseluruhannya dikawal oleh engine,jika engine ada masalah seperti makan minyak hitam yang bermaksud banyak komponen cylinder head yang haus atau rosak akan menggangu speed kereta.Top overhaul perlu dilakukan untuk menggantikan valve seal dan pembersihan karbon yang melekat pada head dan valve perlu dibuang untuk mendapatkan speed asal.

    ReplyDelete
  115. Assalamualaikum encik mekanik, bagaimana untuk hubungi saudara bagi tujuan membaiki kereta. Terima kasih.

    ReplyDelete
  116. Salam.. sy ade wira 1.6 manual thn 95.
    Masalahnye
    1) kete kdg2 mati tbe2 bile slowkan kenderaan.
    2) kdg2 bile tekan clutch terase kosong. Selalu jd time br start kereta dan kdg2 jd time tgh bwk kete. Masalah ni da repair n pomen kate ade leaking. Lps 3 4 ari pki msh ok. 2 hr lps jd balek. Mcm lg teruk. Smpi di persimpangan bile da tekan clutch hbs pn trase mcm ade lps clutch sikit. Kete ade trase tjalan sikit. Smpai kene pump byk kali. Lps tu da jd ok blk smpi stakat ni. Xtw la sbb ape.
    3) kete sgt kurang pickup.

    Utk pengetahuan tuan.. kete baru beli sebulan. Sblm ni pn ade mslh timing tak stable. Tp lps da tuka servo kit da jd ok.
    Hrp tuan dpt mmbantu.. Terima kasih.

    ReplyDelete
  117. @Razin Mohamad Khirw/salam,ada dua clutch pump pada semua kenderaan,pertama pada pedal clutch dan satu lagi pada gearbox,pastikan tukar dua2 lebih2 lagi pada pedal clutch,kalau tak masalah tetap akan berulang.
    2.Pickup kurang perlu buat adjustment atau engie tuning .Tukar kabel plug sekali.
    3.Enjine mati perlu setkan semula rpm.

    3

    ReplyDelete
  118. Salam sy nak tanya mngenai kereta saga flx auto,sy baru lepas buat major servis..masalah sy bila nak mulakan gerakan tekan pedal minyak kereta terasa huyung hayan..rpm akn jd tinggi time mulaksn prgerakn kereta sentakan terasa tp time laju ok so sy risau time jem n time u turn yg prlukan pecutan scepat mungkin..sblm ni ok keta sy ni slps biat major servis jd mcm ni nm pomen ada reset ecu n tuning..

    ReplyDelete
  119. @matyie lanw/salam,kereta tu perlu stabilkan rpm semula,sensor pada throttle body perlu diperiksa.

    ReplyDelete
  120. Salam saudara mekanik,
    Sy ingin bertanya pendapat saudara. Sy memiliki kelisa auto tahun 2006... Sy baru shj tukar mounting kereta tp masih bergegar ketika idle. Sy masih xdapat cari masalah utama kereta bergegar ketika idle...minta saudara listkan disini dimaknakah part yg patut sy ganti?tq

    ReplyDelete
  121. Salam saudara mekanik,
    Sy ingin meminta pendapat.sy guna kereta kelisa auto 2006. Sy br tukarmounting kereta tp masih bergegar ketika idle walaupun xbk ac. Boleh bg pendapat x ape patut sy ganti?

    ReplyDelete
  122. @Bidadari Patah Sayapkereta bergegar ketika idle atas 2 sebab saja,pertama sebab RPM yang rendah dan kedua adalah sebab spark plug yang tak berfungsi sepenuhnya bermakssud tiada connection,kabel ppecah,plug rosak.

    Buat tuning enjin pastikan semua plug diganti dan kalau boleh kabel juga,air filter dann minta mekanik adjust distributor untuk stabilkan idling.

    ReplyDelete
  123. Salam sejahtera tuan...
    kereta kelisa auto 1.0 2006
    soalan saya: enjin gegar pabila masuk D,R dan P. Semasa N enjin ok pula x gegar sangat
    Enjin mounting sudah tukar semua..kalau dlm keta tu rasa sangat gegar dekat stering.kalau buka bonet tmpt yg nmpk sangat gegar tu d bahagian atas enjin tmpt hose air filter...lepas seminggu tu bawa p bengkel lain suruh cek...dia ckp mounting belakang x ok...bingung la sbb bru tukar tp dia ckp rosak pula...minta tolong bagi pencerahan atas masalah ni tuan...dah lama dilema ni.....

    ReplyDelete
  124. @ctine suibolsalam sejahtera,

    Mounting menyerap gegaran secara fizikal tetapi jika enjin tersebut memang rendah RPMnya sebab masalah plug,kabel plug dan air filter gegaran akan terus terasa lebih2 lagi untuk cc rendah seperti kelisa.Apa yang perlu ialah saudara minta mekanik lakukan tuning enjin dan bersihkan throttle body dan suction hose dari kotoran serta karbon,adjust idling,tukar spark plug,plug kabel dan pastikan api plug dapat berfungsi dengan baik tanpa ada yang elok untuk kesemua 4 plug tersebut.

    ReplyDelete
  125. Assalamualaikum.. Bro, aku nk tye sikit (byk sbnrnya).. Kereta wira aku thn 2000 1.5(A) injection.. Aritu dia mampus bila on air-cond.. Aku pn install ficd ni.. Ok la.. Pstu dia start buat hal (timing x stabil).. Aku hntr masuk bengkel smula.. Brg yg ditukar = t/body, distributor & manifold sensor (abis 1k).. Tp lg teruk.. Asap hitam, berkepul x igt.. Bau peteol kt ekzos.. Tgh2 jln, dia boleh mati tetiba smbil check engine nyala, disertai bunyi click kt dashboard (ECU kot).. Minyak petrol ditelan mcm mkn ulam je.. +/- Rm1/km.. Tokey balak pn bankrap wooo.. Agak2 bro la, apa mslh sbnr kereta aku ni???? Penin ar.. Pomen yg latest ni nk buat top oberhaul (estimate valve problem).. Aku tgok asap dia bkn putih.. Skrg kereta dlm bengkel.. Tlg, bro., tlggg..!! Adeiii..

    ReplyDelete
  126. @odexersw/salam,tukar throttle body,tukar plug,tukar air filter insyallah ok

    ReplyDelete
  127. As salam,ficd boleh dipasang pada enjin vq25?

    ReplyDelete
  128. @Nor Azlan Bahariw/salam,ficd (fast idling control device) tak perlu untuk enjin demikian kerana semua enjin yang telah dimodenkan seperti vq25 ini mengawal idling untuk a/con menggunakan komponen idling pada throttle body.

    ReplyDelete
  129. Salam bro...kete aku rpm x constant masa tgh jalan...rpm berubah +-200... Nie sbb tuning ker?

    ReplyDelete
  130. @Hakimi Naserw/salam,servis karburator dan buat tuning enjin

    ReplyDelete
  131. Salam tuan. Kalau nk tukar throttle body kereta kelisa tahun 2006 skrg ni agak2 berapa kos dia?

    ReplyDelete
  132. Assalam tuan,

    Saya pakai Satria 2002 Manual Injection.

    Masalah kereta saya nih bila enjin panas, dia akan semput yang amat teruk sampai bila masuk gear pon boleh mati sendiri. Foreman dah check pakai engine diagnose tapi takder pula keluar fault error. Yang peliknya bila off kan switch, on balik kereta saya ok sekejap tapi bila lenjan dalam 10 mnt dia datang balik semputnya tu.

    Throttle body, coil, fuel pump n plug semua dah tukar tapi masalah masih sama. Saya rasa ada yang tak kena dengan sistem komputer kereta saya sbb bila restart switch ok kejap.

    Apa komen tuan? foreman saya dah pening kepala.

    ReplyDelete
  133. @saifakw/salam,

    kalau rpm naik tinggi juga gear juga akan tak boleh masuk,tak nafikan bila enjin amat panas ia akan jadi semput sebab komponen dalaman tak bergerak baik,sebaiknya nyahkan dulu negatif dari body pasangkan kabel setebal kabel bateri dari enjin kebody kereta dulu lihat kesannya

    ReplyDelete
  134. @Arsad mekanik
    Rahman-Salam.tuan..saya ada masalah kereta myvi 1.0,bila cuaca panas atau berhenti lama di trafic light rpm enjin jadi turun naik secara mendadak dan kemudian enjin mati,bila hidup rpm akan jadi x stabil,jika dlm pemanduan pun akan jerking yg teruk,sy sudah tukar coil plug,spark plug,oxygen sensor,servis throtle body dan yang terbaru tambah satu kabel sambung dari body ke terminal bateri,tapi masalah masih terjadi,harap2 sangat tuan dapat membantu sy,terima kasih.

    ReplyDelete
  135. Salam,Tuan..kereta saya myvi 1.0,masalahnya apabila berhenti lama di trafic light atau pun memandu dlm keadaan cuaca panas,rpm enjin jadi x stabil tinggi rendah dan enjin akan mati atau jerking yg teruk,sy sudah ganti coilplug,plug,oxygen sensor,tambah kabel pada bateri ke body,servis throtle body,jadi ok sekejap lepas jd balik,sekarang ni ada mcm bau petrol,harap tuan dapat membantu masalah sy ini,jika sy perlu menukar stepper motor adakah perlu di setting semula tunning selepas penukaran dibuat?boleh x tuan listkan ape lagi kemungkinan yg berlaku,jawapan tuan amat sy hargai.t.kasih.

    ReplyDelete
  136. @Cekal Jaya Entp.w/salam,tak perlu setting semula asalkan tukar stepper motor insyallah ok

    ReplyDelete
  137. Salam.
    Sya pakai saga guna carburetor 8valve..
    Kenapa bila saya nah speed or masuk gear 3,pndai hilang kuasa ni..tp tak mati engine.ada ka itu di sebabkan carburetor sebab sya baru top set head..
    Boleh beri kan tunjuk ajar...terima kasih..

    ReplyDelete
  138. @lia lianaw/salam,kalau enjin gegar ada kemungkinan stu plug tak jalan,tapi jika karburator sumbat atau kotor prestasi emjin juga menurun,servis dulu karb

    ReplyDelete
  139. salam tuan. wira 1.5 manual 4g15 mmc. petrol kuat. ron95 RM10 40KM dalam bandar. check engine ok, timing ok. dah servis minyak engine, plug, cabel plug, laras tepet, dan pasang ficd. macam mane nak tau O2 sensor rosak ke x? kalau O2 sensor rosak petrol akan kuat ke? perlu ke saya bawa ke bengkel untuk tuning komputer?

    ReplyDelete
  140. salam...tuan makanik...sy pakai kereta wira dh tukar engine v6 1.6 auto..masaalah kete sy tu klu sy sambung plug airflow engine jd semput2...klu tanggalkn plag airflow xsemput2...sy dh cuba try tukar sensor airflow tp sama gak... blh tuan bg tau sy apa masaalahnya...time kasih tuan harap dpt bantu sy...

    ReplyDelete
  141. @Ady Lcw/salam,masalah pada throttle body,tyukar throttle body

    ReplyDelete
  142. salam, saya sekarang ni tengah pening pasal masalah kereta saya. kereta saya SAGA lama 1.5. pagi tadi, saya punya kereta semput sangat2. then saya pergi mekanik. mekanik cakap tukar cable plug. so, saya tukar la. tapi lepas tu masalah semput tu tak hilang. kurang semput sikit saja. bila bawak laju, masalah semput tu masih ada, tapi kurang. mekanik bgtau yang kena tukar karburator sebab masa dia press minyak, asap pun hitam. karburator mau kena rm300. nak tahu adakah betul saya kena tukar karburator? atau mekanik tu tipu saya?

    ReplyDelete
  143. @toru_rogueknight93w/salam,

    masalah asap hitam tu adalah sebab karburator kotor,servis je insyallah ok

    ReplyDelete
  144. Assalam bro, tmpg tny. Sy pki hnda sr4 sohc injectin.br2 ni distributor x de api, sy da tkr coil distributor n api da ada. Tp bila start keta x mau idup. Apa sbb nya dia x idup yek

    ReplyDelete
  145. @liyana Nurw/salam,distributor tu dah rosak,mungkin rotor dalaman pecah atau dah berminyak,tukar distributor tersebut

    ReplyDelete
  146. Salam,
    Saya baru beli kelisa 1.0 tahun 2002 dan baru2 ni ada masalah idle, masa start enjin (pagi2), enjin tak mengaum, terus drop ke 1000rpm, bila enjin panas rpm dalam 950, bila on aircond atau masuk gear "D", enjin drop ke 700rpm dan gegar, saya baru tukar throttle body dari kedai half cut, ada masa bila on aircond dalam keadaan idle, rpm turun naik 1000rpm -2000rpm, adakah sebab stepper motor (IACV) atau sebab vakum leak? mohon pendapat, terima kasih

    ReplyDelete
  147. @Mama chubbyw/salam,masalah begini adalah masalah stepper motor akantetapi jika dah tukar throttle body sepatutnya ia ok tapi jika tak ok maknanya ada masalah pada throttle body dan stepper motornya.Pastikan juga semua vakum hose tidak bocor atau keras dan sumbat

    ReplyDelete
  148. @Arsad mekanikterima kasih kerana bagi pendapat, betul masalah stepper motor/IAC, bahagian tu masuk air coolant, gasket dia rosak, patut la masa pagi idle ok sikit, bila air dah circulate, idle jadi turun naik...

    ReplyDelete
  149. salam bro...sy ade masalah sket tentang perodua rusa.. bile tgh drive tetibe engine mati.. tp bile idling ok engine xde masalah...koil,plug,distributor,n carburator bawu tukar... mtk tlg sgt2.... urgent nk blik raye....

    ReplyDelete
  150. @muhamad yusofw/salam,alternator dan fuel pump pastikan ia ok juga,hose vakum utk karburator dan distributor pastikan juga ia tak keras dan bocor

    ReplyDelete
  151. Askum..nak tanya wira 1.5 kaburator
    Masalah bila aku start bunyi dia macam habis minyak je..

    Betri kuat
    Cable plug baru
    Sparkplug baru
    Aku test fuel pum cabut host minyak masih terpancut keluar
    Distributor baru..
    Tapi bila aku on start bunyinya macam kehabisan minyak je.. kenapa ye.?
    Saya harap jasa baik tuan selesaikan masalah kereta saya ni..wassalam..

    ReplyDelete
  152. salam...sy nk tny skit...enjin mati tiba2 semasa tgh drive.. tp try start blk ...hidup...kekadang tk hidup...tp lepas kena towing try start ...hidup plak...pastu jalan ok je...apa masalahnya...adakah sensor punya hal atau fuel pump...perdana v6 2008.tq

    ReplyDelete
  153. @Azman Manw/salam,karburator kena servis,ada injector sumbat,hose kecil vakum juga perlu diganti mana yang keras atau bocor

    ReplyDelete
  154. @Subky Tahirw/salam,masalah ni masalah fuel pump yang sumbat atau kotor ,filter minyak juga perlu tukar

    ReplyDelete
  155. Assalamualaikum tuan Arsad...nak tanya, saya servis throttle body, tapi mekanik kata tak boleh tukar stepper motor sebab tempat tersebut diskru parmenant dr kilang. slps 2 minggu guna idling kereta jadi rendah semula terutamanya ketika cuaca panas, semasa on aircond dan ketika reverse drp parking.

    ReplyDelete
  156. @hadiyyahw/salam,memang ada setengah throttle body macam tu,terpaksa lah tukar jugak

    ReplyDelete
  157. Assalamualaikum tuan,saya guna Myvi auto tahun 2008. Baru ni tukar Oil Seal dan Alternator Belting (First time tukar). Lepas tukar lampu Check Enjin menyala, oil consumption naik 2kali ganda, kereta lambat pickup, asap putih banyak keluar dan bunyi ekzoz jadi kuat dari biasa. Pergi perodua servis check, dia tukar vacuum sensor dan lampu check enjin dah padam. Sekali test drive masalah sama masih berlaku. Mekanik tu kata o2 sensor xrosak. tolong bagi pendapat yer. tqvm...

    ReplyDelete
  158. @rosnani othmanw/salam,kalau macam ni perlu tukar o2 sensor,memang ada problem pada sensor tersebut

    ReplyDelete
  159. Assalamualaikum tuan. Kereta kancil 660 manual saya bermasalah . Actualy 3bulan lepas sye hantar kete ke sebuah bengkel untuk servis minyak hitam .dan sye suruh makenik tu tuning enjin dan adjust timang kete tu sekali agar dapatt tahap idle yg normal 1000rpm. Sebab idle meter rpm kancil sye ketika tu adalah 1300rpm. Sye nampak makenik ada tuang cecair kat dlm carburator tu klu tak silap, then dia press enjin kuat2 then kuar asap. (So proses tu sye agak untuk cuci carburator ). Lepas kete tu siap di service . Sye service kete tu ,sye perasan iddle rpm still sama pada tahap 1300rpm mcm tu. Keesokannya masa nak start enjin sye tengok meter rpm sye turun naik- turun naik, kalau waktu pagi first start tu rpm tu kejap 1000,kejap 3000 kejap 500 kejap 1000 balik kejap boleh jadi 0 and enjin jadi mati. Kekangan masa drive pun sama, bila jalan jem dan Kereta. Bawak slow ,meter rpm dia jadi tak menentu balik, and kadang kala enjin mati. Time Kereta bergerak laju tak nampak masaalah tu. Saya ada baca kat ternet . Ada yg cakap tukar contac Point dan contac Point tu perlu buat pelarasan yg tepat . Betul ke macam tu. Boleh saya hantar repair Kereta saya kat bengkel saudara...

    ReplyDelete
  160. Salam,
    kelisa saya ada problem, masa saya start, dia ok, normal, bila saya nak warm up kan kereta, enjin tiba2 mati, dekat dashboard lampu langsung tak menyala, tapi alarm hidup, saya check bateri (MF type) indicator tunjuk warna hijau bermaksud bagus, boleh bagi idea bahagian mana nak di check, pernah berlaku, masa bawak kereta enjin mati, mengelabah jugak la nak bawk kereta ketepi...

    ReplyDelete
  161. @Adikchiekw/salam,kereta kancil ni dah mengalami kekotoran banyak dalam karburator dan perlu diservis,kemudian contact point juga perlu ditukar beserta plug

    ReplyDelete
  162. @Mama chubbyw/salam perlu periksa alternator ok ke tak,cabut kabel negatif bateri ketika enjin hidup jika enjin tak mati alternator ok bermaksud ia adalah masalah fuel pump serta fuel filter yang kotor,tukar dulu fuel filter

    ReplyDelete
  163. As salam abg
    Saya adalah pemilik kancil 660 auto.
    Kereta saya pada waktu sejuk dapat dihidupkan dengan mudah tetapi dalam masa beberapa saat enjin mati. Jadi saya perlu menekan sedikit injak minyak untuk mengekalkan enjin hidup sehingga ianya stabil dalam tempoh 3 minit. Dalam proses itu asap hitam keluar dari eksoz. Kereta tiada masalah selepas itu dan asap normal.

    Jadi abg apa saya perlu periksa ya?

    ReplyDelete
  164. @Naeem Hussainw/salam,saudara naeem perlu buat servis karburator

    ReplyDelete
  165. Assalam tuan..sy pemilik wira 1.6 manual, masalah sy camni...bila dalam pemanduan ketika pecutan enjin seakan meraung dan rpm akan naik sampai 4 -5 ketika 90km/sejam...ketika air cond di gunakan...tapi apabila air cond tak guna ok pula enjinnya...so apa masalahnya ye?tq

    ReplyDelete
  166. @faizalw/salam,idling problem ada masalah pada stepper motor pada throttle body

    ReplyDelete
  167. Assalam tuan..saya pemilik proton wira 1.5 tahun 2004..msalah sy bila memandu dalam cuaca panas enjin mati tiba2..tambah2 klau jalan jem..enjin dapat dhidupkan semula selepas 10-20 mnit..ape yang patut ditukar tuan...peninggg arr...

    ReplyDelete
  168. Salam tuan..saya pemilik proton wira 1.5 tahun 2004..masalah kereta say camni..kereta saya mati dengan tiba2 bila memandu dalam cuaca panas..tambah2 klau cuaca panas..enjin dapat dihidupkan semula selepas 10-20 mnit..ape yang patut saya tukar...dh beribu duit abis tp masih blum jmpa masalah...

    ReplyDelete
  169. @ref fazrulw/salam,saya sarankan saudara tambah wayar negatif enjin ke body,banyak cas positif pada enjin yang mesti dineutralkan

    ReplyDelete
  170. @ref fazrulsaya sarankan saudara tambah wayar negatif enjin ke body,banyak cas positif pada enjin yang mesti dineutralkan

    ReplyDelete
  171. Salam bro
    Kereta sya viva elite auto..masalahnya kereta nie cepat habis minyak..bli hari ini 5 bar esok tingal 3 bar..bkanya jauh sya memandu..1o km sja.

    ReplyDelete
  172. @oghostine kelbrosw/salam,tukar air filter,bersihkan throttle body dari karbon nanti ok lah tu

    ReplyDelete
  173. salam.. ada foremen ckp crburetor jgn servis/usik.. takut nnti jd masalah.. dan buat minyak makan lebih kuat.. betul ke

    ReplyDelete
  174. Salam bang.

    Saya owner Iswara 1.3 tahun 1994.
    Kereta saya banyak semput, jalan je memang tak pickup. Sekarang kereta tak mau hidup da bila mati. Pomen kate distributer sbb bila cek api, memang takde da. dan lagi satu minyak hitam belom tuka lagi, baru nak tuka. nak buat mane dulu eh ?

    ReplyDelete
  175. @irk1w/salam,maaf,foreman yang tak biasa buka karb saja yang kata gitu

    ReplyDelete
  176. @Encik Daunw/salam,masalah distributor yang rosak biasanya akan dimulakan dengan kereta semput2 dan takde pikap.Tukar distributor dulu,minyak hitam lepas tu takpe.

    ReplyDelete
  177. salam cikgu..
    saya nak minta ilmu dan pandangan sikit.
    enjin 4g15 injection..
    ezos semua standet.
    tb stepper moto dah buang dan guna ficd..
    berapa bukak yg sesuai utk minyak dan angin..
    boleh ka saya set angin kereta macam set angin motosikal dgn cara ttp angin habis buka minyak rpm 4 dan buka angin sikit2 sampai enjin rasa ringan..
    ada efek tak cikgu..
    minyak sep atau kuat..
    mintak pandangan..

    ReplyDelete
  178. @Saiful Riduanw/salam,nisbah minyak tetap iaitu 2 minyak 1 angin cuma bila setting tu kalau terlebih angin asap hitam keluar dan ekzos semput tapi ia tak berlaku serta merta,angin tutup setkan minyak jangan tinggi sangat dan buka pelan2 sehingga bunyi jadi bersih bia akhiran bunyi berdesing itu maknanya ok

    ReplyDelete
  179. salam,
    saya ada iswara 1.3 aeroback, masalah saya dgn kereta ni kkdg on the road dia jadi mcm semput (mcm naik belakang kuda), lepas henjut2 mati engine, minyak kalau dah diisi setengah atau full okay, kalau kurang dia menjadi2 semput, so apa solutionnya brader?,
    -saudaratengahbuntu-

    ReplyDelete
  180. @multuswsalam,tukar plug,kabel plug dan fuel ilter,kalau tak ok btau

    ReplyDelete
  181. Assalamualaikum..saya pakai vios 2007. Masalah saya ialah bila kereta jalan jauh lepas tu kita stop kerna jalan sesak.Tiba2 enjin boleh bergegar dan enjin mati. bila nak start balik boleh hidup dan jalan mcm biasa. spark plug sudah tukar..coil pun sudah. tapi masih ada gegaran. terima kasih :)

    ReplyDelete
  182. @Afidzw/salam,sebab2 gegaran masih kekal adalah kerana kotoran karbon banyak dalam injektor,bersihkan throttle cleaner dan gunakan epair kit untuk gantikan gerigi dalaman yang rosak

    ReplyDelete
  183. Assalamualaikum saudara.sy ni x pandai bab2 kereta ni so sy nk tahu camner ye nk tahu tuning kereta kt dh lari..satu lg kereta wira 1.5 auto sy ni enjin terlalu panas walau gerak dlm jarak yg dekat.kwn sy dh check temp normal,radiator n kipas pun ok..ape masalahnye saudara mohon bantu.tq

    ReplyDelete
  184. @Nurja Yasminw/slm,enjin perlu tuning jika rpm tinggi dan bunyi tappet yang kuat.minta mekanik adjust tappet dan tune distributor rendah.
    Tambahkan kabel negatif pada body juga

    ReplyDelete
  185. apakah sebab bau petrol di dalam kereta myvi

    ReplyDelete
  186. @Ishak Abdullahsalam,2 sebab je,samada masa isi minyak tingkap kereta terbuka dan ada hose yang tak ketat terutamanya pada fuel pump bawah seat belakang atau pada injektor depan dalam enjin dan fuel filter bawah body belakang

    ReplyDelete
  187. salam...

    saya pakai kete naza suria. ble bawa kelajuan area 80-100, kete jadi lambat pick up & cam terhenjut2... rpm mcm stuck kat 2, ble tekan myk, rpm naik, baru lancar semula...apa yg perlu sy buat?

    ReplyDelete
  188. salam...

    saya pakai kete naza suria. ble bawa kelajuan area 80-100, kete jadi lambat pick up & cam terhenjut2... rpm mcm stuck kat 2, ble tekan myk, rpm naik, baru lancar semula...apa yg perlu sy buat?

    ReplyDelete
  189. @azaleawslm,ada terdapat kebocoran api,periksa kabel plug dan sekitar distributor,gantikan kabel dan cap distributor jika ada bocor api

    ReplyDelete
  190. Kepada yg pakar
    Tunning karburator 4G15p wira1997;
    1.SOP tunning antara minyak, angin dan api yg mana mesti dilaras dulu
    2.Berapa bukaan/pusingan (nisbah) standard untuk set minyak dan angin
    3.Cara set api (distributor) dan bagaimana mengetahui api dikedudukan yg tepat atau stabil

    ReplyDelete

Terimakasih yang tak terhingga kepada Tuan/Puan/Dato/Datin/Yang berhormat/Encik/Cik Puan serta saudara/i pengunjung blog yang budiman . JUTAAN MAAF DIPOHON jika pertanyaan lambat dijawab.Segala soalan PASTI akan dijawab dan jawapan akan menyusul seberapa segera,sila kembali semula untuk melihat jawapan!

Diharapkan kepada Tuan/Puan/Dato/Datin/Yang berhormat/Encik/Cik Puan serta saudara/i pengunjung budiman yang mengajukan soalan supaya memberikan gambaran keseluruhan kerosakan dan jenis kereta supaya jawapan yang terus kepada masalah dapat diberikan.

Jutaan terimakasih juga kepada yang memberikan sumbangan jawapan berdasarkan penggunaan model kereta yang sama dan pastikan model kereta juga diberitahu ketika mengajukan soalan.
Semuga apa yang diutarakan dalam jawapan dapat memberikan sedikit sebanyak manfaat untuk semua.

Nota:Kos baiki dan alatganti adalah anggaran,ia mungkin lebih atau kurang,Harap maklum!

Nota penting:Jangan ajukan soalan pada ruangan Google Reply untuk pos lama tahun-tahun sebelum 2016 dan juga diharap pengunjung tidak menggunakan butang Reply pada Page post blog ini ,Ini kerana soalan tersebut tidak akan dipaparkan oleh Pihak Google,saya akan siarkan soalan yang tidak dapat dijawab pada ruangan Google Reply ini pada pos saya di Google Plus beserta pencerahan dan penyelesaiannya.

Apa yang terbaik datangnya dari Allah dan yang buruk itu datangnya dari kekhilafan diri saya sendiri,

>